AALSMEER – Longfonds verrast dor mooi opbrengst. De 42 deense karren die de leden van Air So Pure ter bieding hebben aangeboden, zijn gekocht door Waterdrinker. Met het bod van € 25.125 op de handel met een waarde van ruim €10.000 is de opbrengst, die geheel ten goede komt aan het Longfonds, meer dan verdubbeld! Gisteren werd het bedrag tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Trade Fair Aalsmeer bekendgemaakt.

 

Geld voor het longfonds

groenvandaag

Unieke actie
De reden voor de veiling is het 10 jarig bestaan van het merk Air So Pure. Om dit te vieren heeft het kwekerscollectief een unieke actie op touw gezet. Zij boden een volle trailer met een waarde van ruim € 10.000 aan ter veiling. Via verschillende wegen zijn handel en tuincentra benaderd en uitgenodigd om een bod uit te brengen. 5 november is de veiling gesloten en uit verschillende biedingen is Waterdrinker naar voren te komen als hoogste bieder.

Waterdrinker
Uit het feit dat juist groothandel& exportbedrijf Waterdrinker de hoogste bieder is, blijkt dat beide organisaties goed bij elkaar passen. Het creëren van een gelukkige en gezonde leefomgeving met bloemen en planten staat in de visie van het bedrijf. Waterdrinker wil bloemen en planten voor iedereen toegankelijk maken, en de kernwaarden van het bedrijf passen in die zin perfect bij een de uitgangspunten van Air So Pure.

Air So Pure
10 jaar geleden is het initiatief genomen tot oprichting van Air So Pure door een 6-tal Spathiphyllum kwekers, die toen al het belang van samenwerking in promotie zagen. In de loop der jaren is het assortiment verder gegroeid met o.a. Varens, Dracaena’s, Areca en Calathea’s tot nu een range van 15 producten. De uitbreiding verloopt gestaag en zorgvuldig, want alleen echt wetenschappelijk bewezen sterk luchtzuiverende planten mogen verhandeld worden onder het Air So Pure label. Het aantal leden is gegroeid naar 13 toegewijde kwekers van deze luchtzuiverende soorten.

air-so-pure

Samenwerking Longfonds
De samenwerking met het Longfonds gaat terug naar de oprichting van Air So Pure. Op dat moment is er een actie gehouden waarbij er € 20.000 overhandigd kon worden. Ter gelegenheid van het jubileum is weer contact gezocht met het longfonds.
Air So Pure zorgt met haar producten voor een gezondere leef en werk omgeving. Ook het Longfonds maakt zich sterk voor schone gezonde binnen en buitenlucht, en dragen de kwekers daarom een warm hart toe.

Innovatie in de tuinbouw
Om extra aandacht te vragen voor de luchtzuiverende werking van planten heeft het kwekerscollectief de iGreen plant bag in mogen zetten. Deze innovatieve rugzak met daarin een plant, filtert de lucht actief door een ventilator, en via een mondkapje krijgt men schone lucht toegediend. De iGreen plant bag, draagbare schone lucht van planten, is ontwikkeld door Stichting SIGN.