Dansende plant – Onder de naam ‘De Loop der Dingen” is in de Kunsthal KAdE in Amersfoort een bijzondere tentoonstelling met dansende plant te zien. Diverse kunstenaars hebben zich bezig gehouden met het thema oorzaak en gevolg. Dat heeft geleid tot een serie ‘levende’ objecten waarin iedere actie door een vorige wordt uitgelokt en de volgende in zich draagt.

Dansende plant

Plantenfabriek

Van Jan Coolen van de Plantenfabriek is het ontwerp Dancing Plant. Een knikkerbaan die een plant laat dansen. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een bal. Door de bal in de knikkerbaan te leggen gaat de planten dansen en klinkt er een “tingel”. Op deze manier opent elke bezoeker zijn eigen expositie.

De Plantenfabriek combineert kunst, vormgeving en levend groen. Een initiatief van Jan Coolen Utrecht.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 1 mei 2016.

Kunsthal KAdE
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort

openingstijden: di t/m vr 11-17 uur, za-zo 12-17 uur.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Meer kunst

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Eerste Nature Art Fair: nieuwe kunstbeurs rond bloemen en natuur

Aalsmeer Flower Festival 2024, bloemen en kunst

Kunst in landschapstuin ’t Struweel

Kunstbeurs Appeltern in De Tuinen van Appeltern

Sensationeel bloemstilleven bij National Gallery

Floraliën Gent met Nederlandse inbreng

Bloemistenduo schikt levende Van Gogh

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Kunsthal KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen naar buiten gericht en open voor impulsen van over de hele wereld. Naast tentoonstellingen organiseert Kunsthal KAdE een publieksprogramma met rondleidingen, workshops en lezingen. Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Via de prachtige 15e-eeuwse Koppelpoort kom je aan in de Nieuwe Stad aan de rivier de Eem.