Dahlia’s Ben je gek op dahlia’s? Wil je er alles over weten? Eind augustus staan deze beauty’s uitbundig in bloei. Dompel je in de wereld van de deze weelderige bolbloem en doe mee aan één van de evenementen. Eind augustus is de perfecte periode om van de bloem te genieten en er meer over te weten te komen. De Tulperij, VVV Lisse en Kasteeltuin Keukenhof organiseren verschillende activiteiten. Zoals workshops, het bezoeken van de showtuinen, het fietsen van de mozaïeken-route en fotoworkshops.

Dahlia’s en Dahliamania

dahliamania

Keukenhof DahliaDagen

Tijdens de Keukenhof DahliaDagen (21-25 augustus) is de praalwagen ‘Rise of the Phoenix’ te bewonderen bij Kasteel Keukenhof. Deze spectaculaire wagen was in april onderdeel van Het Bloemencorso van de Bollenstreek, en is opnieuw gestoken met bloemen. Bovendien worden op 25 augustus bij het kasteel diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Kijk op www.kasteelkeukenhof.nl voor het programma.

 

kasteel keukenhof

Dahlia’s in de Tulperij

De Tulperij in Voorhout is een bloembollen bedrijf dat hun deuren open zet voor consumenten. In augustus is er, in samenwerking met bemiddelingsbureau CNB, een showtuin met zeshonderd soorten te bewonderen. Er zijn rondleidingen gevuld met informatie over de groei en bloei van de Dahlia.

De showtuin is open van 1 augustus t/m 12 oktober. Dahlia’s kleuren tot in de herfst.

 

Wat is er te doen?

Fotografie-workshop

Zaterdag 31 augustus geeft bloemenfotograaf Paul Heijmink een fotografieworkshop. Hij geeft les aan de hand van eigen werk. Hierna gaan deelnemers zelf aan de slag in het veld met 600 soorten Dahlia’s.

Mini-workshop aquarelle schilderen

Op 24 en 25 augustus geeft Marie Mul – o.a. docent tekenen, schilderen en illustrator – korte workshops aquarelle schilderen. In deze workshop deelt Marie tips and trics om de zomerbloeier te laten schitteren op het schilderdoek.

Knutselen

Van 22 tot en met 25  augustus zijn kinderen welkom om te komen knutselen binnen het dahliathema. Ook is er een imker aanwezig die de kinderen alles vertelt en leert over het leven van de bij.

Dahlia fietsroute

Van 22 augustus tot en met 25 augustus is via VVV Lisse een fietsroute uitgezet. Deze leidt je langs verschillende showtuinen en mozaïeken.

Lezing over de Dahlia’s

In de avond van 5 september houdt groot dahlia-liefhebber, Rene Schrama, een lezing. Hij vertelt alle ins- en outs over deze verbluffende zomerbloem. Waar komt de bloem vandaan? Hoeveel soorten zijn er? Na de lezing is de liefde voor de Dahlia nog groter gegroeid.

 

Museum De Zwarte Tulp

Museum De Zwarte Tulp zet de bolbloem in de spotlights tijdens het bloeiseizoen. De tentoonstelling heet ´Van Dahlia tot chocola´ en gaat over hemels geurende bol- en knolgewassen. De opening is op 20 augustus om 17.00 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 22 december.

Bron en beelden: met dank aan iBulb