Bulb Bouquet – In een relatief korte periode uitgroeien van een lokaal item tot een begrip op de Europese markt; dat moet wel een bijzonder product zijn! Bulb Bouquet is anders dan het normale boeketje tulpen.

Bulb Bouquet

Zeker de laatste jaren is gebleken dat de tulp, mét bol en op ambachtelijke manier samengebonden tot schoof, een ware rage is in Europa. Zowel handelsklanten als consumenten zijn razend enthousiast over het product van Kwekerij Rik Visschedijk. Door het succes is er dit jaar besloten om de productie op te schroeven en het assortiment uit te breiden met nieuwe soorten en kleuren. Vanaf de tweede week van januari tot en met Pasen is Bulb Bouquet weer leverbaar.

Bulb-BouquetTraditioneel Dutch Design

Zorgvuldig met de hand geplukt en op een ambachtelijke manier gebonden; Bulb Bouquet is net even anders dan de oer-Hollandse bos tulpen. Doordat de bollen nog aan de tulpen vastzitten, kan deze ‘bos’ tulpen zelfstandig blijven staan. De bollen houden de bos sterk, waardoor de consument langer van de schoof kan genieten. Zowel binnen als buiten is dit product een ware eyecatcher. Een mooi traditioneel Dutch Design product.

Schoven

Voorgaande seizoenen waren de tulpenschoven van Bulb Bouquet beschikbaar in een bos van 10 en 20 stelen, dit jaar zijn er ambachtelijke schoven van 25 stelen beschikbaar. Doordat de bollen aan de tulpen zitten, heeft deze ‘bos’ tulpen een langere houdbaarheid dan de standaard bos. De schoven zijn samengesteld met tulpen van bekende rassen. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, geel, oranje, paars, rood, roze en wit.

Binnen en buiten

Zet de tulpen in een schaal op tafel of ergens op een mooie kast. Je kan de verpakking laten zitten, maar zorg wel voor regelmatig genoeg water krijg. Een laagje van ongeveer één centimeter per keer is meer dan genoeg. Bloeitijd 10 tot 14 dagen. Na de bloei, kun je de bol weer gebruiken in de tuin.
Het boeket kan ook buiten staan. Stevig in een pot of tussen de andere planten en uit de wind. Een paar dagen vorst is geen probleem. Alleen als het heel hard regent, moet het overtollige water even weggehaald worden. Bloeitijd buiten zo’n vier tot zes weken uit.