Blue Spring – Met de lente in het vooruitzicht presenteert Art Villa Gooi in Hilversum van 2 maart tot en met 26 mei 2024 de expositie ‘Blue Spring’. De nieuwe kunstgalerie toont een ruime en kleurrijke selectie fotografie, schilderijen, sculpturen, wandobjecten en glaskunst. De inspirerende en veelzijdige kleur blauw speelt een prominente rol. Blauw staat onder meer symbool voor sereniteit, vertrouwen en stabiliteit.

Blue Spring

Subtiele blauwe accenten

De fascinerende, eigentijdse werken met subtiele blauwe accenten zijn van gevestigde kunstenaars als Gert Kist (fotografie), Samira el Bali (abstracte schilderijen), Helene De Smet (abstracte mixed media schilderijen), Harold Aspers (portretschilderijen), Sabine Struycken (keramische sculpturen), Erik Kierkels (bronzen en glazen sculpturen), Yvonne van der Made (mixed media wandobjecten) en Fons Uytdehaag (glaskunst). De expositie wordt verrijkt met imposante, krachtige bronzen sculpturen van Joris Verdonkschot en Lothar Vigelandzoon.

Gert Kist: blue passion – blue innocence.

Architectuurstad Hilversum

De exclusieve galerie is gevestigd in een monumentale, elegante en centraal gelegen kantoorvilla uit 1903 in media- en architectuurstad Hilversum. De moderne, strak vormgegeven expositieruimtes van Art Villa Gooi bieden een stijlvol decor voor de presentatie van hedendaagse kunst en de organisatie van culturele evenementen.

Gert Kist

Kunstfotograaf Gert Kist (1963) is de galeriehouder van Art Villa Gooi. Met een grote passie voor kunst en een scherp oog voor detail en esthetiek maakt de beeldend kunstenaar intrigerende en schilderachtige portretten, bloemstillevens en ‘New Classics’. Zijn autonoom werk is opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars.

Als een premium kunstgalerie in Hilversum, promoot en stelt Art Villa Gooi werk voor van tientallen hedendaagse kunstenaars. Ons werk bestaat onder meer uit het voorstellen van gevestigde en opkomende kunstenaars, naast de klassieke en wel gekende werken.
Openingstijden: zondag van 12.00 – 17.00 uur en maandag t/m zaterdag op afspraak.

Art Villa Gooi

Vaartweg 168 in Hilversum
Insta: @artvillagooi
www.artvillagooi.com

Citaat: “Onze villa, als toonbeeld van elegantie, biedt de perfecte omgeving om deze artistieke schatten te ontdekken. Een bezoek aan Art Villa Gooi is een uitnodiging om de wereld van kunst op een unieke en betoverende manier te ervaren.”

Meer kunst

Kijk ook eens in de rubriek Uitjes op GroenVandaag