Onmisbare bijen – Bijen zijn onmisbaar. Dankzij bijen kunnen we genieten van prachtige bloemen en planten in de natuur en bij ons thuis. Met verschillende projecten zet bloemenvoeding-specialist Chrysal zich in voor het behoud van bijen. Onder andere in Afrika, waar veel bloemen vandaan komen. Maar ook dichterbij huis door het plaatsen van een bijenkast achter het internationale hoofdkantoor.

Onmisbare bijen

Afrika

In Oeganda steunt Chrysal het project de Mount Elgon Women’s Honey Hub. Samen met de organisatie Bees for Development helpt het bedrijf arme families met het opstarten van een bijenkast. Dit zorgt voor het broodnodige inkomen voor schoolgeld, medicatie en voeding, en ook voor het verbeteren van het milieu.

Daarnaast geeft het Women’s Honey Hub vrouwen een veilige plek om hun honing te verkopen. Met de Women’s Honey Hub zorgen Chrysal en Bees for Development dat vrouwen hun eigen onderneming, de bijenkast, kunnen starten en hierdoor uit de armoede kunnen komen.

Chrysal helpt bijen

Nederland

Chrysal zet zich ook in voor het behoud op lokaal niveau. Achter het internationale hoofdkantoor in Naarden is een bijenkast geplaatst met twee bijenvolken. Ieder bijenvolk bestaat uit 30.000 bestuivers. Medewerkers zorgen voor de bestuivers, zodat deze zich weer nuttig kunnen maken in de buurt.

centaurea

Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Nederland telt ongeveer 11.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de NBV. De vereniging is een ledenorganisatie en belangenbehartiger van de imkerij richting lokale, nationale en internationale overheden  Daarnaast biedt de NBV opleidingen en cursussen aan ten gunste van een hoogwaardig kennisniveau van de Nederlandse imkerijsector. Innovaties die bijdragen aan een toekomstbestendige sector worden gestimuleerd en er wordt steevast ingezet op verbetering van bijengezondheid, dracht- en biodiversiteit. Tot slot is de imkerijsector een essentiële partner van de agrarische sector vanwege de inzet van bijenvolken voor bestuiving van cultuurgewassen.

Voor het grote publiek

En de bij NVB houdt jaarlijks Open Imkerijdagen om het grote publiek te interesseren, informeren over het belang en wel en wee van de bij.