Valentijn – Fleurop introduceert de Valentijn Bloemenwijzer met romantische boeketten voor iedereen die zijn of haar Valentijn met bloemen wil verrassen. Op Fleurop.nl vind je voor tal van verschillende soorten of typen liefde een passend valentijnsboeket met namen als ‘Hartendief’, ‘Lieverd’ en ‘Hartstocht’.

Valentijn

Bij de samenstelling is onder meer rekening gehouden met kleur en symboliek. Niet verwonderlijk dat rood, dé kleur van de liefde, overheerst. Sommige boeketten bevatten echter ook accentkleuren als roze (‘romantiek’), wit (‘puurheid’) en groen (‘hoop’). De kleurbetekenis wordt versterkt door de symboliek van de bloem: roos (‘liefde en genegenheid’), tulp (‘perfecte liefde’), ranonkel (‘charme’) en anjer (’toewijding’). En omdat Valentijnsdag op een zondag valt, bezorgen de 1.150 Fleurop bloemisten dit jaar ook op zondag!

roos rozeZondag bezorging

Niet alleen Fleurop bezorgt morgen bloemen. Er zijn ook andere aanbieders, zoals Rozenbezorgen.com en Greetz. Volgens rozenbezorgen.com worden in de dagen voor Valentijnsdag bijna zes keer zoveel bloemen verkocht ten opzichte van een ‘gewone dag’. De online verkoop van bloemen nam de afgelopen jaren al flink toe, maar doordat Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt, zag online bloemenwinkel Rozenbezorgen.com de verkoopaantallen van hun rozenboeketten al in de week vóór Valentijnsdag met ruim 500 procent stijgen. Een groot verschil ten opzichte van vorig jaar toen Valentijnsdag viel op een zaterdag.

Online

“We zien dat de vraag naar rozen vele malen groter is dan normaal,” zegt Peter de Jong, initiatiefnemer van de online bloemenwinkel.  Opvallend is ook dat het klantenbestand van de online bloemist ieder jaar rond Valentijnsdag verandert. “Doorgaans krijgen we vooral vrouwelijke bezoekers op onze website, maar rond 14 februari zien we ieder jaar weer een fikse stijging in het aantal mannelijke bezoekers. Kennelijk zijn het vooral de mannen die hun vrouw of vriendin op Valentijnsdag willen verrassen met een bos rozen.”

Greetz en Same Day-service

Greetz Bloemen komt speciaal voor Valentijnsdag met de Same Day Delivery voor rode rozen en boeketten. Wie op het allerlaatste moment besluit om zijn of haar geliefde te verrassen met rozen of bloemen kan gebruikmaken van de speciale Valentijnsdagservice. Greetz zorgt er dan voor dat jouw verrassing nog óp Valentijnsdag wordt bezorgd. Goed nieuws dus voor iedereen die op Valentijnsdag zelf nog snel een cadeautje moet regelen. Bestellen voor 12.00 uur.

introfoto: rgb stock, cuscoaching, Nanda Berwers
foto in tekst: rgb stock, Berenika, Patrycja Cieszkowska

Jou Inhoud Komt Hier