HOORN – Het sneeuwklokje wordt van oudsher gezien als de eerste boodschapper van de komende lente. Het is slechts een klein plantje, maar groot door de diversiteit van soorten, cultivars en manieren waarom en waarop het sneeuwklokje geteeld wordt. Je vindt ze in tuinen, bij verzamelaars, in het wild in bossen, in speciaal aangelegde boomgaarden voor sneeuwklokjes en in de vollegrond voor professionele teelt.

Sneeuwklokje

Boek over de teelt

Vooral in Engeland is het een rage om zoveel mogelijk soorten met hun varianten te telen. Ook in Nederland neemt de populariteit van de plant toe als stinzenplant of als cultuurproduct.

sneeuwklokjes

De uitgave De teelt van sneeuwklokjes beschrijft de teelt van sneeuwklokjes onder bomen en de teelt van sneeuwklokjes in de vollegrond. Naast de geschiedenis, een algemene beschrijving van de botanische kenmerken komt ook het belangrijkste sortiment aan bod.
De teelt wordt beschreven van veredelen en vermeerderen tot oogst en verwerking. Daarbij komen teeltaspecten als groeiomstandigheden, grondbewerking, planten, gewasverzorging, ziekten en plagen en bemesting aan de orde.

 

sneeuwklokjesDit boek vormt een belangrijke basis voor werkenden, studenten en iedereen met interesse in de teelt van sneeuwklokjes.

 

bron: Bollenacademie

 
Foto-credits:
Bollenacademie, boek cover
iBulb, sneeuwklokjes