Bonsai-Expo – In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 augustus, organiseert de Japanse Tuin in Hasselt (België) een bonsai-expo ter ere van zijn 25 jarig bestaan en het Yokoso Festival.

Bonsai-Expo

Kunstvorm

In samenwerking met Alain Devroo, lid van de bonsai club te Zonhoven, zullen er dat weekend heel wat bonsai te bezichtigen zijn in en rond het paviljoen van de Japanse Tuin. Ook zullen er heel wat randactiviteiten zijn in het teken van deze kunstvorm.

Bonsai Expo in Japanse Tuin

Shohin-ten

In het paviljoen van de Japanse Tuin zal een nationale en internationale selectie van shohin-ten staan. Dit zijn bonsai die kleiner zijn dan 25 cm. Rond het paviljoen zullen verschillende, bloeiende satsuki terug te vinden zijn.

De azalea’s zijn niet zo populair als bonsai, maar daarom niet minder indrukwekkend wanneer ze in bloei staan. Ten slotte kunnen bezoekers in de buurt van het ceremoniehuis de mooiste bonsai van enkele Limburgse clubs bewonderen. Dit in combinatie met enkele kunstwerken van beeldend kunstenaar Jos Jacobs.

Bonsai Expo in Japanse Tuin
Experts

Er zijn ook twee echte experts over de vloer. Specialisten Kenichi Abe en Hideo Sekiyama komen vanuit Japan naar Hasselt om enkele demonstraties en workshops te geven. Beide heren zijn zeer gerenommeerd binnen de wereld van bonsai en vormen autoriteiten binnen het vakgebied.

Bonsai Expo in Japanse Tuin

Geduld en perfectionisme

Plaatselijk openbaar bestuurder Karolien Mondelaers drukt het graag uit als volgt: “Het geduld en perfectionisme dat je aan de dag moet leggen om bonsai te kweken, zijn typisch voor de Japanse cultuur. Met onze activiteiten willen we de Japanse cultuur tot bij de bezoekers brengen en zo zorgen voor een totaalbeleving. De bonsai-expo aangevuld met demonstraties en workshops door gespecialiseerde Japanners, zijn daar een mooi voorbeeld van. “

Japanse Tuin Hasselt

Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt
27 en 28 augustus

Meer informatie over dit of andere evenementen in de Japanse Tuin zie www.japansetuin.be

[Foto-credits: Japanse Tuin Hasselt]