Chrysantenfestival – Tussen 14 en 22 oktober vindt het Chrysantenfestival (Kikumatsuri) plaats in de Japanse Tuin van Hasselt. Veel mensen denken in die periode aan de prachtige, kleurrijke bladeren van de herfst, maar ook de chrysanten die dan net beginnen te bloeien zijn prachtig.

Chrysantenfestival

Zilveren verjaardag

De Japanse Tuin organiseert deze keer een bijzonder Chrysantenfestival voor zijn “zilveren” verjaardag. Zo komt er bijvoorbeeld speciaal voor deze aangelegenheid een Japanse delegatie uit Itami.

chrysantenfestival-in-japanse-tuin

Nationale bloem van Japan: Kiku

Van oudsher vieren Japanners de bloei van de chrysanten als het begin van de herfst. Ze versieren parken en tempels met mooie chrysanten-combinaties. De chrysant of Kiku is ook de nationale bloem in Japan en het symbool van de Japanse keizer. Het belang van de chrysant in Japan wordt op verschillende manieren duidelijk. Zo werden Japanse wapenschilden gemaakt met het beeld van de chrysant, als symbool van een lang leven. Vandaag de dag offeren veel studenten nog steeds een chrysanten krans aan de shinto goden in de hoop te kunnen slagen voor hun examens.

chrysantenfestival-in-japanse-tuin

Chrysantenbier

De bezoekers van het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin zullen genieten van verschillende bloemencreaties met echte Belgian Mums, de befaamde Belgische bolchrysant. Men stapt binnen in een fabelachtige bloemenwereld. Bovendien brengt de kweker van Belgian Mums ook zijn chrysantenbier mee naar de Tuin. Het bier bevat een delicaat extract geraffineerd uit chrysantenbloemblaadjes, wat het zijn unieke smaak geeft. De hechte samenwerking tussen de Japanse Tuin en de Belgian Mums toont nog een keer de unieke samenwerking tussen België en Japan.

Praktisch

Chrysantenfestival: 14 t/m 22 oktober
De Japanse Tuin zal elke dag open zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur, behalve op maandag.

Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

www.japansetuin.be

Lees dit artikel op GroenVandaag: Maak van je tuin een andere wereld.

Nog meer bijzondere tuinen en spiritualiteit

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

21 juni: internationale yoga dag

Kunstbeurs Appeltern in De Tuinen van Appeltern

De Japanse tuin is een levend kunstwerk