Een andere wereld – Vooral in de zomer spendeer je veel tijd in je tuin. Het is daarom belangrijk dat deze helemaal aan je wensen voldoet. Houd je van rust of ben je juist meer van een lekker drukke tuin met veel groen? Wanneer het weer tijd is om je tuin een makeover te geven kun je inspiratie halen uit een ander land. Door middel van bomen, tegels en andere accenten waan je je in no time in een andere wereld. Benieuwd naar de manieren waarop je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Een andere wereld

Maak van je tuin een andere wereld

Foto: Japanse Esdoorn, Cup of Couple, op Pexels.

Ga voor Japanse rust en evenwicht

In een druk leven heb je vaak zin in rust in je eigen omgeving. Kies dan voor een tuin in Japanse stijl. Decoreer je tuin met zo min mogelijk beelden en zorg voor lege ruimtes, en symmetrie. Vooral evenwicht en minimalisme zijn belangrijk in een Japanse tuin. Plant bomen die de kalmte in de tuin complementeren. Over een Japanse Esdoorn kopen is online erg veel te vinden. Deze boom bestaat in verschillende stijlen, maar maakt de tuin helemaal af.

Tip: Bezoek eens een Japanse Tuin. Bijvoorbeeld in Den Haag (Nederland) of Hasselt (België).

Begeef je in een traditioneel China

Een andere manier waarop je harmonie en evenwicht in je tuin creëert is door het in te richten in Chinese stijl. In deze tuin maak je juist gebruik van beelden en typische Chinese elementen. Denk aan leeuwen, draken of leg een vijver aan met koi-vissen. Je kunt er ook voor kiezen om wat extra kleur aan je tuin toe te voegen en kun je een Magnolia boom kopen. De boom heeft mooie roze bloemen en wordt daarna niet erg groot. Zo is deze perfect voor een wat kleinere tuin.

Waan je op een Grieks resort

Een bekend vakantieland bij de Nederlanders is natuurlijk Griekenland, het liefst gaan we elk jaar. Dus wat is er nou beter dan de Griekse sferen naar je eigen tuin te brengen? Leg witte en blauwe kussens neer, accentueer je tuin met mozaïektegels, en maak gebruik van water om de Griekse zee na te bootsen. Een typische boom die op alle Griekse eilanden staat, is de olijfboom. Plant één of twee van deze bomen en je waant je zo in de Griekse sferen. Verzorg ze goed en wie weet maak je aan het eind van de zomer olijfolie uit eigen tuin.

Zoals je ziet, hoef je helemaal niet het vliegtuig in te stappen om te genieten van buitenlandse sferen en een andere wereld, maar haal je die gemakkelijk in huis. In welke stijl verander jij jouw tuin deze zomer?

Fotocredits introfoto: Magnolia, Bruce Kee, op Unsplash.
de griekse olijfboom

Foto: Olijfboom, Emreo, op Pexels.

Nog meer bijzondere tuinen en spiritualiteit

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

21 juni: internationale yoga dag

Kunstbeurs Appeltern in De Tuinen van Appeltern

De Japanse tuin is een levend kunstwerk