Vriendelijkheidsdag – Vandaag, zaterdag 13 november, is het World Kindness Day. Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars, trapten deze dag af door vrijdag 12 november al 200 kleurrijke boeketten uit te delen op het Binnenhof.

vriendelijkheidsdag

Binnenhof

De verwachte strengere maatregelen die tijdens de persconferentie van vrijdagavond werden aangekondigd, zorgen voor toenemende verdeeldheid in de samenleving. In combinatie met het stijgende aantal bedreigingen aan het adres van politici, is dit voor Stichting Chryson hét moment om een positief tegengeluid te laten horen op het Binnenhof. De bloemen werden onder andere overhandigd aan Hugo de Jonge, Mark Rutte en Ferdinand Grapperhaus. Ook voorbijgangers ontvingen een mooi boeket.

World Kindness Day

Op World Kindness Day wordt wereldwijd opgeroepen om wat liever te zijn voor een ander. En hoe kun je dat beter doen dan met bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder. De chrysant heeft een vrolijke uitstraling, is bekend om haar sterke karakter en staat symbool voor geluk. Daarom delen de Nederlandse chrysantenproducenten 200 chrysantenboeketten uit aan ministers en voorbijgangers. Met dit gebaar willen zij de Feestdag van de Vriendelijkheid inluiden en iets positiefs doen.

world kindness day

Zeg het met bloemen

Voorzitter Jan van Ruyven van Stichting Chryson: “De coronacrisis is helaas nog niet ten einde. Terwijl iedereen hoopte op verbetering, gaan we met de nieuwe maatregelen juist weer een stapje terug. Men wil weer terug naar het oude leven, en dat is heel begrijpelijk. Dat willen wij natuurlijk ook. Als chrysantenkwekers zijn wij ervan overtuigd dat vriendelijkheid de eerste stap is richting een harmonieuze samenleving. Daarom roepen wij iedereen op om op World Kindness Day iets aardigs te doen voor een ander. Zeg het met bloemen!”

Nog meer bijzondere feestdagen en bloemen

Voor meer feestdagen en bijzondere dagen lees ook deze artikelen op GroenVandaag.

Meer over Chrysanten lees je hier op GroenVandaag.