HOUTEN – Voor de derde keer organiseert de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners de competitie Zwemvijver van het Jaar (ZvhJ). Zwemvijverspecialisten dingen in deze landelijke wedstrijd mee met hun meest aansprekende projecten.

Zwemvijver

Het zijn de beste voorbeelden van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden om particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers te inspireren.

Deelnemers

De competitie staat open voor deelnemers van het VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater. Tot en met 31 december 2016 kunnen de deelnemers hun zwemvijverproject inschrijven.

Jurering
De vakjury zal uit de inzendingen de genomineerden selecteren en bepalen wie de uiteindelijke winnaar van de Zwemvijver van het Jaar wordt. Er zijn twee categorieën: Particuliere Zwemvijvers en Particuliere Natuurlijke Zwembaden. De jury beoordeelt op ontwerp en verbinding met de omgeving, de technische uitvoering, het onderhoud en de waterkwaliteit.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in februari. De winnaar maakt kans op deelname aan de internationale zwemvijvercompetitie van de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB) in 2017.

Quotes uit het juryrapport ZvhJ 2016
De jury is enthousiast over het ontwerp en de uitvoering van de Ecologische Zwemvijver van LilyPond. “De beleving is in deze tuin optimaal: je waant je in een bloemrijk Hollands waterlandschap. Het heldere rechtlijnige concept versterkt de kracht van de beplanting. Zwemvijver en tuin gaan prachtig in elkaar over.”
Het Natuurlijk Buitenleven-bad van de Koninklijke Ginkel Groep is de winnaar in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden. Het zwembad is mooi gepositioneerd en de jury is enthousiast over dit evenwichtige, rustige ontwerp en de heel nette uitvoering van het bad, de vlonders en de beplanting. “Deze tuin is met een trapveldje, zwembad en twee terrassen een ideaal ingerichte plek voor het buitenleven van het hele gezin.”

foto-credits: rgb-stock, Ayla87, Michael & Christa Richert.