Klimaat adaptieve tuin – Van 12 t/m 18 april is De Week van de Groene Tuin. Een gezamenlijk nationaal initiatief om aandacht te geven aan de klimaat adaptieve tuin. De Tuinen van Appeltern steunt graag initiatieven als deze.

De klimaat adaptieve tuin

Ook al zijn we natuurlijk het hele jaar al bezig met onze groene boodschappen. Een weekje extra aandacht samen met organisaties als NLGreenlabel, Milieu Centraal en Stichting Steenbreek kan geen kwaad.

week_van_de_groene_tuin

Elke dag een tuintip

In De Week van de Groene Tuin schenken we extra aandacht aan het (verder) vergroenen en verduurzamen van zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten. Eén week lang geven we tips over het klimaatbestendig maken van je tuin, het voorkomen van onkruid, het bestrijden van plagen, en tips om meer dieren in de tuin van voedsel en een schuilplek te voorzien.

Vergroenen van eigen tuin

Meer groen in eigen tuin zorgt voor meer biodiversiteit en maakt de tuin bestand tegen extreme klimaatveranderingen zoals hitte en zware buien. Daarnaast voelt een groene tuin ook als een échte tuin en niet als een parkeerterrein.

klimaat adaptieve tuin

Tijdens de Week van de Groene Tuin gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen en verduurzamen. Doe jij ook mee.

alegrotuin_appeltern

ALEGROTUIN

Passend in de algemene nationale vergroeningsdrift heeft De Tuinen van Appeltern in opdracht van Woningcorporatie De Kernen een methodiek bedacht waarbij met slechts 5 basiscomponenten een klimaatbestendig, groen tuinontwerp kan worden gemaakt. We hebben het concept ALEGROTUIN genoemd waarbij de A staat voor Appeltern, LE voor Lego en GRO voor groen. Het is een praktisch toepasbaar opstapmodel voor iedereen die op zoek is naar de mogelijkheden voor hun tuin.

De Alegro tuin is een soort bouwpakket met een overzichtelijk aantal bouwstenen waarmee je in het mum van tijd de tuin van je dromen kunt samenstellen. De duizenden mogelijkheden waarop je de bouwstenen aan elkaar kunt leggen zorgen ervoor dat elke Alegro tuin uniek is! Bij een Alegro tuin wordt uitgegaan van ‘De vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk: Niet te veel verharding, voldoende gevarieerde beplanting hoog en laag en niet meer onderhoud dan je zou willen.

Meer informatie

Alle informatie en tips zijn terug te vinden op www.appeltern.nl & www.weekvandegroenetuin.nl

Meer weten over de Alegrotuin? Alle informatie vind je hier: https://appeltern.nl/nl/tuinadvies/ontwerp_inrichting/alegro_tuin/

Nog meer over de Tuinen van Appeltern

Voor meer berichten over de Tuinen van Appeltern, zie de rubriek Appeltern op GroenVandaag.