OEGSTGEEST – Genot en duurzaamheid… gaat dat samen? Duurzaamheid. Toen we nog niet zo milieubewust waren, gebruikten we het woord vooral voor dingen met een langere levensduur. Duurzaamheid stond gelijk aan verstandig je geld uitgeven. Wie oog had voor duurzaamheid had op de lange termijn gezien meer te besteden.
Die betekenis van duurzaamheid is eigenlijk nooit weggeweest. Het heeft inmiddels wel een extra lading gekregen. Want wie langer met zijn spullen doet, laat ook een minder grote ecologische voetafdruk achter.
Je zou kunnen zeggen dat duurzaamheid zelf mode is geworden.

 

genot en duurzaamheid

 

Genot en duurzaamheid

Partners in onze tuin

Wie slim is, schaft spullen aan die de tijd kunnen trotseren.
Voor de tuin is er in dat opzicht keus genoeg. Vooral als je kijkt naar de grotere uitgaven, bijvoorbeeld tuinmeubelen.

 

 

Tuinmeubelen

De wicker loungeset heeft van onze tuinen een buitenwoonkamer gemaakt. Met zijn onverwoestbare kunststof vlechtwerk een echt blijvertje. Jarenlang plezier gegarandeerd. Schoonhouden met wat water en een borstel, dat is alles. Nadeel van een loungeset is wel dat die nogal veel ruimte vraagt. En in veel Nederlandse is ruimte een beperkende factor.

 

genot en duurzaamheid

 

Tuinstoelen

Gelukkig zit genieten niet alleen in een loungeset. Het kan ook heel goed met een tuinstoel. Sterker, de keus is vele malen groter. Van een heuse tuintroon tot een eenvoudige stapelstoel, van klassiek tot modern, van een romantische hangsfauteuil tot een kekke kuipstoel. En in alle materialen. Zelfs de oude schommelstoel is in de tuin terug te vinden.

Wie helemaal efficiënt wil om gaan met zijn geld kan zelfs tuinstoelen uitkiezen die ook binnen niet misstaan. Wat denk je van diningstoelen. Super zitcomfort. En je hoeft niet bang te zijn voor het vervagen van de kleuren door buitengebruik, want tegenwoordig zijn de meeste stoelen kleurvast en bestand tegen UV-straling.

Een lange levensduur, een heerlijk zitcomfort en een tijdloze look… lekker lang genieten in de tuin is niet zo moeilijk. Werkelijk elke smaak is te bedienen.

 

genot en duurzaamheid

 

Vaste planten

Nu alleen de plantjes nog. Want groen, dat hoort er natuurlijk bij. Als je dezelfde criteria hanteert – lange levensduur, heerlijk kijkcomfort en tijdloos – dan kom je uit bij vaste planten. Planten die jarenlang bloeien. Zeker als je kiest voor soorten die natuurlijk gesproken in Nederland voorkomen. Als je het een beetje uitkient, kun je er zelfs voor zorgen dat je jaarrond bloeiende planten in je tuin hebt.

 

Kijk eens op de site Perennial Power. Niet alleen handig en informatief, maar ook vol inspiratie.

 

Een stukje genot en duurzaamheid in de tuin, die gaan dus heel goed samen: het zijn partners in onze tuinen. Wie slim is gaat voor langer genieten.

 

Foto-credits groene foto’s: iVerde.