Winter Extravaganza – In Hilversum is onlangs een nieuwe kunstgalerie geopend: Art Villa Gooi. De exclusieve galerie is gevestigd in een monumentale, elegante kantoorvilla uit 1903 en vertegenwoordigt met name Nederlandse hedendaagse kunstenaars. De eerste expositie ‘Winter Extravaganza’ toont tot en met 25 februari 2024 een ruime en kleurrijke selectie fotografie, schilderijen, sculpturen, wandwerken, kostuumobjecten en glaskunst.

Expositie Winter Extravaganza

Stijlvolle galerie

Met de opening is het Gooi een stijlvolle galerie rijker. Art Villa Gooi is centraal gelegen aan de Vaartweg 168 in media- en architectuurstad Hilversum. De royale, moderne en strak vormgegeven expositieruimte vormt een inspirerend en sfeervol decor voor de presentatie van hedendaagse kunst; zeker met de hoge wanden. De multifunctionele locatie biedt ook mogelijkheden voor de organisatie van culturele evenementen.

werk van Gert Kist

Gert Kist

Kunstfotograaf Gert Kist (Amsterdam, 1963) is initiatiefnemer en galeriehouder van Art Villa Gooi. In de galerie presenteert hij ook eigen werk. Met een grote passie voor creativiteit en een scherp oog voor detail en esthetiek maakt de beeldend kunstenaar intrigerende en schilderachtige portretten, bloemstillevens en ‘New Classics’. Zijn gelaagd en autonoom werk is opgenomen in de collecties van een groot aantal particuliere kunstverzamelaars.

Kunstenaars

Bij de expositie ‘Winter Extravaganza’ zijn recente werken van tien gevestigde kunstenaars te zien: Gert Kist (fotografie), Samira el Bali (abstracte schilderijen), Magda Meijer (keramische beelden), Petra Dorst (bronzen sculpturen), Joris Verdonkschot (bronzen sculpturen), Lothar Vigelandzoon (bronzen sculpturen), Marlies Geldof (mixed media objecten), Carina Wagenaar (medaillons), Rien Bekkers (kostuumobjecten) en Fons Uytdehaag (glaskunst).

Openingstijden: zondag van 12.00 – 17.00 uur en maandag t/m zaterdag op afspraak.

Art Villa Gooi

Art Villa Gooi is een betoverende Kunst Galerie gevestigd in een historisch pand in hart van Hilversum. Ontdek een uitgelezen collectie van exclusieve kunstwerken, waaronder fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst en glaskunst. Laat je inspireren door de prachtige creaties in de unieke ambiance van onze Galerie. Kom en beleef kunst op zijn mooist bij Art Villa Gooi.

Art Villa Gooi
Vaartweg 168
1217 SZ Hilversum
Insta: @artvillagooi
www.artvillagooi.com

Meer kunst, zie de rubriek Uitjes op GroenVandaag.

Meer kunst en groen

Zie ook de rubriek Uitjes op GroenVandaag.