AALSMEER – Voor wie houdt van bloemen en planten is er goed nieuws. Begin volgend jaar start de bouw van FloriWorld. Dit wordt het experience center van de bloemensector. Bezoekers gaan hier op allerlei verschillende manieren beleven wat bloemen en planten voor hen in het dagelijks leven betekenen.
Hiermee krijgt Nederland er een unieke publiekstrekker bij. Bovendien komt het tegemoet aan de groeiende belangstelling voor een groener leven en de toenemende vraag naar bloemen en planten.
 In het eerste kwartaal van 2020 gaan de deuren open voor bezoekers.

 

floriworld

FloriWorld

Bloemen beleven

Verwondering, bewondering en verrassing. Voor Nederland, toonaangevend in bloemen en planten, wordt FloriWorld een spraakmakende en aantrekkelijke bloemen-attractie. De plek zal niet alleen veel nationale en internationale toeristen trekken, maar ook scholieren, studenten en zakelijke bezoekers.

 

Spectaculair, leuk, leerzaam en verrassen . Alles over bloemen en planten. En de rol die ze spelen in ons welbevinden en gezondheid.

Tipje van de sluier
Rij op een elektrische trein door de veilinggebouwen. Maak vervolgens een virtuele ballonvlucht boven Keukenhof. Laat je bovendien verrassen door een huiskamer vol met bloemen naar eigen keuze. Leer ten slotte over het leven van een bloem of plant.

 

Bloemenpodium

In het belevingscentrum voor bloemen ontdekken bezoekers wat bloemen en planten met hen doen. Beleving en bewustwording zullen elkaar versterken. Een bijzonder uitje: bloemen als verrijking van ons leven.
Met dit nieuwe bloemenpodium krijgt Nederland er een prachtig visitekaartje bij. Na Keukenhof komt er nu dus ook een podium voor niet-bolbloemen.

floriworld

FloriWorld komt in Aalsmeer en past in het beleid om de toeristenstromen naar Amsterdam meer te spreiden. De aandeelhouders zijn Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en Dutch Experience Group. Hier meer details over het bouwproject.

Tot 2025 verwacht men een jaarlijkse groei van 3% van het buitenlandse toerisme dat Nederland aandoet. Keukenhof ontving dit jaar 1,4 miljoen bezoekers. Een record. De groeiende belangstelling voor Nederland en voor bloemen stimuleren de komst van Floriworld.

Zie ook een eerder bericht over FloriWorld op GroenVandaag.

Foto-credits: Royal FloraHolland en Bloemenburau Holland