Magisch FloriWorld – Vanaf het voorjaar tot in de zomer genieten we er massaal van. Het is Holland op z’n mooist. Beelden van onze bloemenvelden vol met tulpen, hyacinten, lelies, dahlia’s en gladiolen vliegen de wereld over en gaan net zo viral als de selfies van de influencers die erin staan. Niet voor niets zijn het onze nationale trekpleisters, want bloemen zijn hot. En nu kunnen we daar met recht een nieuwe hotspot aan toevoegen, met heel veel bloemen en planten: het ‘personal experience-museum’ FloriWorld is geopend sinds 2 juli 2021 en neemt je mee in ‘onze’ magische wereld.

Magisch FloriWorld

Feel the magic

FloriWorld is een uniek personal experience-concept. Het is geen museum en ook geen pretpark. Het is een plek waar je als bezoeker zelf deel uitmaakt van de show, want hier kijk je geen kunst, hier ben je er onderdeel van. In deze kleurrijke en magische droomwereld beleef je de magie van bloemen en planten in verschillende shows. Echte bloemen en planten zijn verweven met de hightech virtuele wereld, zodat je letterlijk wordt omarmd door een zee van bloemen. Je gaat op ontdekkingsreis naar planten die je misschien nog helemaal niet kent in het plantenuniversum. Je bent te gast op de trouwerij van Daan en Xue, en nu is het de bezoeker die op de hectische bloemenveiling een bod uitbrengt. Alle shows en ruimtes zijn zo fotogeniek, alle ruimte voor some very instagrammable content.

Flower Power-parade

Ter gelegenheid van de opening en om bezoekers alvast in the mood te brengen, organiseert FloriWorld een Flower Power-fietsparade op dinsdag 17 augustus. Deze fleurigste en kleurrijkste parade met 13 unieke fietsende bloemen- en plantenkunstwerken brengt het bloemencorso in een eigen jasje weer terug naar Aalsmeer. Elk kunstwerk representeert onder meer de kunstzinnige interactie van FloriWorld. De fietsende kunstwerken rijden vanaf de Dam in Amsterdam via Amstelveen naar FloriWorld in Aalsmeer. Langs de route worden bloemen uitgedeeld, met een gratis entreekaartje voor deze zomer.

UITIP: Bezoek ook eens het Flower Art Museum.

Of geniet van echte planten op de Tuindagen Beervelde.

Meer groene uitjes en events

Kijk dan in deze rubriek op GroenVandaag.