AALSMEER- Fotomuur. Het Flower Art Museum heeft een nieuwe, niet te missen, blikvanger, de Wall of Flowers. Deze schitterende fotomuur werd afgelopen week onthuld. Het muurkunstwerk is maar liefst 64 meter lang en bestaat uit ruim 34.000 kleine afbeeldingen.

Fotomuur

Wall of Flowers

Het idee voor de Wall of Flowers ontstond na de uitbraak van de corona-crisis. In een sombere tijd wilden het museum en mediakunstenaars AlexP -Alex Prooper en Simone van Dam- een positief project starten door een saaie muur om te toveren in een bloemenzee. Het publiek kon hieraan bijdragen door geld te doneren en bloemenfoto’s in te sturen. Dit leverde zoveel enthousiaste reacties op dat kunstwerk uiteindelijk driemaal zo groot is geworden als in het oorspronkelijke plan.

wall of flowers

Onthulling

De Wall of Flowers werd afgelopen week onthuld door de Aalsmeerse cultuurwethouder Wilma Alink. “Het is ongelooflijk wat het museum in zo’n korte tijd heeft bereikt met alle inspanningen. En ik vind het ook mooi om te zien dat er eigenlijk iets prachtigs is ontstaan door corona. De vele gulle giften laten zien hoe belangrijk kunst en cultuur is, juist ook in deze tijd”, aldus de wethouder.

wall of flowers

Photile

Wall of Flowers is een photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. AlexP was halverwege de jaren 90 een van de bedenkers en pioniers van deze kunstvorm. Van een afstand lijkt het kunstwerk te bestaan uit grote bloemen in vele kleuren. Wie dichterbij komt, ziet dat de bloemen zijn opgebouwd uit duizenden kleine afbeeldingen. In de Wall of Flowers zijn ruim 13.000 unieke afbeeldingen verwerkt, afkomstig van 273 inzenders.

fotomuur

Bloemen, bloemen, bloemen

De enige voorwaarde voor het inzenden van foto’s was dat er één of meerdere bloemen op moesten staan. Dat leverde een divers palet op: van bloemportretten tot trouwfoto’s met bruidsboeket, tot bloemencorso’s, dierenfoto’s, bloemkunstwerken en meer. Het Flower Art Museum gaat bij het kunstwerk een zoekspel voor kinderen ontwikkelen.

Het Flower Art Museum is gevestigd in een voormalige waterkelder aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Het kunstwerk bevindt zich op het buitenterrein. Open donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl

Nog meer kunst in Aalsmeer en omstreken

En raadpleeg ook eens de Uitjes pagina van GroenVandaag.