De KWAKEL – Prijzen voor Gerbera. Florist Holland uit De Kwakel is de trotse winnaar van de Novelty of the Year Award. Die is ontvangen voor de Gerbera’s Glossy en Jetset. De awards zijn uitgereikt op de Flowers Expo in Moskou. Dit is de belangrijkste beurs in Rusland.

De Flowers Expo kent twee belangrijke onderscheidingen:
1- Het beste kwaliteitsproduct.
2- De noviteit van het jaar.
De selectie werd gedaan door een vakjury en een publieksjury.

 

Gerbera

In de prijzen

Wat maakt deze bloemen nu zo bijzonder?

gerbera florist

Jetset

Jetset is een van de Gerbera-introducties voor het komende seizoen. Een perzik-kleurige Gerbera met een zwart fluwelen hart. Deze semi-dubbele variant heeft een extra grote bloem. Bovendien is de houdbaarheid van Jetset superieur. En, de Jetset is daarmee een echte blikvanger in boeketten.

gerbera florist

 

Glossy

Glossy is een roze Gerbera met een helder groen hart en een semi-dubbele bloem, met sterke bloembladen en stevige stelen. Hierdoor is het de perfcte bloem in smaakvolle boeketten.

 

Deze Russische onderscheiding is enerzijds een waardering voor de activiteiten van Florist Holland en anderzijds een prachtige promotie voor de Hollandse bloemen in Rusland.

 

Florist Holland is intussen al 40 jaar specialist op het gebied van vermeerdering en veredeling van Gerbera snijbloemen en potplanten. Het bedrijf ontwikkelt rassen met verbeterde eigenschappen. Onder andere door telkens nieuwe kruisingen te maken. Hiervan selecteert men de beste nakomelingen. Minder bevattelijk voor ziektes en plagen zorgt ervoor dat kwekers minder middelen voor gewasbescherming  gebruiken.

 

Lees ook over de Garvinea Sweet Sunset, de eerste dubbelkleurige Tuingerbera.