AMSTERDAM, – De verkoop van kerstbomen bij Praxis is deze week van start gegaan met een grote toeloop aan klanten. Steeds grotere bomen en bomen in pot zijn wederom het populairst. Eerste verkoopcijfers tonen aan dat op dit moment de meest verkochte boom ook dit jaar de Nordmann is met een lengte voorbij de twee meter. Daarnaast is de boom in pot de afgelopen vier jaar steeds meer verkocht (lengte 175-200 cm). De kerstboomverkoop is dit jaar vroeger gestart bij Praxis, mensen willen steeds eerder gezelligheid in huis.

 

kerstbomen

 

Kerstbomen

Grote bomen

“We zien dat de grote bomen het meest verkopen”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. De Nordmann kerstboom is verreweg het populairst als ‘hoofdboom’, vanwege zijn naaldvastheid. De Beijer vervolgt: “Daarnaast zien we andere soorten sneller stijgen in populariteit, zoals de Omorika, een boom in pot, omdat onze klanten kiezen voor gemak en meteen kan worden neergezet en vaak ook als tweede boom wordt aangeschaft. De verkoop van deze bomen is de afgelopen vier jaar met 20% gestegen.”

 

Steeds vroeger kerst in huis bomen

Praxis is al jaren de nummer 1 in kerstbomen en heeft van alle winkelketens de grootste groep trouwe klanten (95%) die elk jaar weer een kerstboom komt uitkiezen. Opmerkelijk dit jaar is dat mensen steeds eerder de kerstboom in huis willen halen. Deze vroege vogels kiezen vaker een kerstboom in pot, niet alleen vanwege het gemak, maar ook omdat deze gemakkelijker met de juiste verzorging goed tot na kerst is te houden.

 

Kijk voor de juiste verzorgingstips en de laatste kerstacties, op www.praxis.nl.

Voor iedereen die wat anders wil: Praxis geeft dit jaar in meer dan 90 Praxis winkels voor de echte makers workshops om van hout voor 25,- euro p.p. je eigen ‘houten’ kerstboom te maken. Kijk op www.praxis.nl/workshop-kerstboom.

 

kerstbomen

 

Rechtstreeks van de kweker voor goede kwaliteit bomen

Om de kwaliteit te waarborgen, zorgt Praxis ervoor dat het directe leveringen krijgt van de kweker, zonder tussenhandel. Zo komen de bomen extra vers binnen. “We halen onze bomen van kwaliteitskwekers uit Denemarken, Polen, Duitsland en Nederland, die aan duurzaam bosbeheer doen. Dit zijn familiebedrijven, waar de kwaliteit generatie op generatie wordt doorgegeven. Voor elke boom worden er meerdere weer terug geplant”, aldus Raymond Duijker, inkoper Praxis.”

 

Foto-credits onderste foto: rgb stock, johnnyberg, John Nyberg.