Tulp Guus Meeuwis. In het kader van zijn 25-jarig jubileum, doopte zanger, tekstschrijver en componist Guus Meeuwis vandaag in Keukenhof zijn eigen tulp. De zanger is, naar eigen zeggen, in 1995 per ongeluk het artiestenvak ingerold, maar is 25 jaar en ruim 50 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. Een eigen tulp past goed bij zijn indrukwekkende carrière.

Tulp Guus Meeuwis

guus meeuwis

Oranje, dubbele tulp

Over de kleur van de tulp was Guus vooraf duidelijk: een blauwe of een oranje, passend bij de kleuren bij zijn jubileumtour die in 2020 gepland stond. Het werd een oranje, dubbele tulp. “Dit is een indrukwekkende tulp”, aldus Guus. “Het is een eer om een tulp vernoemd te krijgen.”

De tulp is geteeld door kweker Maveridge International uit St. Maarten.

Weetje: In 2017 doopte TV-persoonlijkheid Wendy van Dijk haar eigen tulp on Keukenhof.

Keukenhof

Keukenhof mocht in 2021 een beperkt aantal dagen open voor bezoekers als onderdeel van Testen voor Toegang. “We zijn het nationale en internationale uithangbord voor de sierteelt”, geeft directeur Bart Siemerink aan. “We laten het bloemenpark nu op andere manieren aan de wereld zien. Via video’s, televisieprogramma’s en ook via deze tulpdoop.”

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Keukenhof sluit 2023 na succesvol seizoen

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Showvenster

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

keukenhof

Weet je

Red Romance Garden: De meest romantische plek in Keukenhof! Deel uw liefde vanuit de Red Romance garden met elkaar, andere bezoekers en de rest van de wereld.

Fotocredits bij dit artikel: Keukenhof