ARCEN – Herfstig! Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen met de kleurrijke expositie ‘Herfstig!’. Van 3 oktober tot en met 1 november 2020 wordt de pracht van de herfst getoond in het bloemen- en plantenpark in Arcen. Duizenden chrysanten, calluna’s en andere herfstbloeiers zijn te bewonderen in verrassende bloemkunstwerken.

Herfstig! Kasteeltuinen Arcen

Herfstig

Kleurenpracht tijdens de herfst

De kleurrijke expositie Herfstig! toont de herfst op zijn mooist. Het kasteel en de tuinen zijn in de meest prachtige herfsttinten gehuld door indrukwekkende kunstwerken van herfstbloemen en -planten. Verdeeld over de vijftiental tuinen die Kasteeltuinen Arcen rijk is, zijn indrukwekkende composities aangeplant die door hun grootte en felle kleuren een geweldig effect hebben. Voor deze objecten worden duizenden chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment van herfstbloeiers. De tuinen, zoals de Acertuin met de mooie kleurschakeringen van de Japanse Esdoorns, tonen dat de natuur in de herfst uit zichzelf al prachtig is.

Herfstig! florale expositie

Win 2 entree-kaarten voor Herfstig!

Wil jij de herfstpracht gaan bewonderen in Kasteeltuinen Arcen?
Boek je tickets vooraf online via www.kasteeltuinen.nl.

GroenVandaag-lezersactie

GroenVandaag mag 2×2 entreekaarten weggeven!
Mail naar redactie@groenvandaag.nl en vertel waarom jij deze kaarten graag wilt winnen.
Wellicht ben jij één van de gelukkigen!

kasteeltuinen arcen

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa.

In de schaduw van het kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. De subtropische kas Casa Verde is beplant met onder andere vijgenbomen, palmen en cactussen. Iedere tuin zorgt voor een unieke beleving, er is genoeg te ontdekken! Volg de wandelroute of neem deel aan een van de rondleidingen door het park.

Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
Arcen

Foto-credits bij dit artikel: Kasteeltuinen Arcen, Petra Lenssen.

Meer uitjes in de herfst?

Zie ook de rubriek uitjes op GroenVandaag.