Herfstkleuren – Nog een aantal weken en het tuinseizoen 2021van de Tuinen van Appeltern parkseizoen zit er weer op. Het is mega snel gegaan. Dat heeft zeker te maken met de ontwikkelingen in de corona aanpak, maar ook door de weerswisselingen die het hele jaar al spelen.

Herfstkleuren

appeltern

De finale is het mooist

In de tuinen geldt dat ook; de herfstkleuren zijn fantastisch om te zien en er bloeien nog heel veel vaste planten en 1-jarigen. Natuurlijk zijn ook de eerste bladeren al gevallen, maar dat maakt een herfstwandeling alleen maar mooier.

Planten bijna allemaal benaamd

Het is een aardig klusje geweest voor de plantenkenners, maar bijna alle planten in het park zijn geïnventariseerd en benaamd. Nog een aantal borders in de Nationale vaste plantentuin en de Wilde Weelde Wereld, en het werk is afgerond. Elke bezoeker met een smartphone kan de QR-code bij de tuin of border scannen en zo alle planten met foto’s, namen en omschrijvingen zien. Ook in de Oude Tuin zijn de plantnamen voortaan oproepbaar.

appeltern
herfstkleuren

Het Vergeten Plantseizoen

Als je wat wilt veranderen in je tuin of je border wilt verbeteren, is het daarvoor nu de juiste tijd. Planten raken in een rusttoestand, waardoor ze makkelijk kunnen worden verplant. Als je nu plant, heb je straks in het voorjaar al bijna een volledige tuin. 
Appeltern is verheugd dat Het Vergeten Plantseizoen steeds meer wordt opgepakt om met de tuin aan de slag te gaan. Heel mooi dat we de campagne hebben mogen vormgeven samen met Milieu Centraal, Steenbreek, GreenLabel en zelfs Intratuin.

herfstkleuren

Los van het planten blijven er natuurlijk een aantal standaard verzorgingsklussen die je zou kunnen oppakken in deze periode. Hoe dan ook… zolang je maar niet vergeet om ook te genieten van alles wat je om je heen ziet.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De Tuinen van Appeltern zijn nog open tot en met 30 november, bestel nu tickets.

Nog meer over Appeltern

Ga dan naar de rubriek Appeltern op GroenVandaag:

Appeltern-artikelen