BOSKOOP – Hortensia Magical Green Delight is een genot om naar te kijken. Net als de andere soorten binnen de Magical-serie heeft deze ijzersterke tuinhortensia van kleur veranderende bloemen.
Maar deze nieuwkomer heeft nog iets bijzonders. De bloemen van de Magical Green Delight zijn en blijven namelijk groen, met een subtiel roze hart. Echt een aanwinst voor de tuinliefhebber die van rustige kleuren houdt in de tuin. Tijdens de vakbeurs Plantarium 2019 was de Magical Green Delight voor het eerst bewonderen.

Hortensia Magical Green Delight

Hortensia Magical Green Delight

Groen bloeiende hortensia

“Het is een mooie aanvulling op het huidige assortiment”, vertelt Wouter den Hollander van Kolster BV. “Een groene hortensia hadden we nog niet in de Magical-serie. Kan wel zeggen dat Magical Green Delight een van de sterkste hortensia soorten uit de Magical familie is.” De ‘magische’ boerenhortensia heeft stevige takken, waardoor de tuinplant niet gaat hangen bij stevige of langdurige regenbuien. Daarnaast is de bloei extra lang: tot ver in het najaar. Tot de eerste vorst inzet.

Bewezen kwaliteit

Tijdens Plantarium, de internationale vakbeurs voor boomkwekerij, wordt de Magical Green Delight voor het eerst getoond. “In de testfase hebben we veel positieve reacties gekregen op de kleur en stevigheid van de plant”, aldus Wouter. “Ook in de felle zon blijven de bloemen mooi. Bij ons op de kwekerij stond de Magical Green Delight afgelopen juni en juli in het directe zonlicht en de bloemen zijn niet verbrand.”

 

Hortensia Magical Green Delight

Balkon en terras

Tijdens de bloeiperiode veranderen de bloemen drie- tot viermaal van kleur: van zachtgroen in mei, groene bloemen met roze details in de zomer naar donkergroen in oktober. De tuinhortensia is compact en de stelen zijn niet (te) lang. Een ideale tuinplant voor in een pot op het terras of balkon. De groene Magical Green Delight is vanaf voorjaar 2020 verkrijgbaar bij onder andere De Jong Plant in Boskoop.

 Nog meer Magical Hortensia’s

Zie voor Magical Hortensia ook deze artikelen op GroenVandaag.

En kijk eens op www.magicalfourseasons.com.