AMSTERDAM – Hortus Amsterdam. De botanische tuin van Amsterdam is een Eden vol verhalen. De eeuwenoude tuin beheert meer dan 4.000 plantensoorten in haar collectie. “Dat zijn 4.000 verhalen.” aldus Barbara van Amelsfort, Hoofd marketing en communicatie van de tuin. En die zijn nu te beluisteren via het nieuwe podcast kanaal van de Hortus: Podplanten.

 

Luisteren naar plantverhalen vanaf je eigen bank.

 

Hortus Amsterdam podcast

 

Hortus Amsterdam

Eigen podcast

De tuin ligt middenin het centrum en is een heerlijke plek om zelf doorheen te wandelen en van te genieten. Maar als men echt niets wilt missen, raadt de Hortus op haar website een rondleiding aan.
“Je hoort en ziet altijd veel meer wanneer je een rondleiding volgt.” vertelt Van Amelsfort “Dat geldt voor een bezoek aan ieder museum. Maar we kunnen moeilijk iedere bezoeker een persoonlijke rondleider meegeven.” Of toch wel?
De Hortus besloot haar rondleiders met een microfoon te volgen en zo de verhalen op te nemen. Zodat iedereen thuis vanaf de bank, of in bad, naar deze verhalen kan luisteren. In deze eerste serie wandelt de luisteraar mee met Arend Wakker, bioloog en rondleider in de Hortus.
De podcasts starten bij de grote eik na de ingang en gaan van daaruit telkens op pad naar een nieuwe plant. De podcast zou dus ook prima in de tuin van de Hortus beluisterd kunnen worden. “Voilà. Je persoonlijke rondleider in de Hortus.”

Hortus Amsterdam podcast

 

Holwortel

De eerste podcast #1 gaat over de holwortel, een van de vroege bloeiers in de tuin, en hoe deze bloem de eerst ontwaakte insecten naar zich lokt. Behalve plantenverhalen zullen er ook gesprekken komen met medewerkers over gebeurtenissen achter de schermen. Vooralsnog is de Hortus een onuitputtelijke bron van verhalen en zullen er nog vele podcasts volgen.
Podplanten is de beluisteren via de Hortus website en via iTunes of Spotify.

 

Website: www.dehortus.nl/podcast/
Itunes: podcasts.apple.com/nl/podcast/podplanten/id1459893068
Spotify: open.spotify.com/show/1Z2Of6b0YgNvs9VbXJ8m6M