Internationale dag van de orchidee – Op de eerste donderdag van september vindt jaarlijks de Internationale Dag van de Orchidee plaats. De dag waarop de populaire kamerplant in al haar pracht en veelzijdigheid centraal staat. Er zijn 25.000 soorten die op deze dag allemaal in het zonnetje staan. In 2022 valt de Dag van de Orchidee op donderdag 1 september en viert Orchidee Nederland het ultieme geluksgevoel van de orchidee met diverse activiteiten.

Internationale dag van de orchidee

Abri-campagne

Orchidee Nederland, het promotiecollectief van kwekers en -veredelaars, organiseert tot en met 4 september een landelijke actie, om consumenten te inspireren en activeren orchideeën in huis te halen. In een kleurrijke abri-campagne met de boodschap Colors of the summer that last until fall, wordt de lange bloeitijd van orchideeën benadrukt. Koop je er nu één om de zomer nog even vast te houden, dan geniet je daar gerust nog van tot de herfst.

Grootschalige pr- & mediacampagne

De aankondiging van de Dag van de Orchidee is bij Koffietijd, waar groenstylist Romeo Sommers op dinsdag 30 augustus de studio volledig in het zonnetje zet door live demonstraties met orchideeën. Op 1 september geeft Romeo Sommers deze demonstaties eveneens op de Floriade. Bovendien kunnen bezoekers genieten van verschillende verrassingen in het teken van de orchidee, waaronder complimentenmeisjes. De orchidee wordt ook in al haar verscheidenheid uitgelicht in diverse landelijke lifestylemedia, dagbladen en door stylingsessies met influencers op sociale media.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op orchidsinfo.eu, Instagram en op Facebook.

orchidee

Het leven van de orchidee

Onze kennis van de orchidee is groter dan die van andere planten. Dat we de plant beter niet in direct zonlicht zetten, dichtbij de centrale verwarming en de fruitschaal zijn verzorgingstips die tot onze parate kennis horen. Maar waar we minder of niets van weten is hoe orchideeën worden gekweekt. Misschien is het daarom leuk om deze film, gemaakt door Ter Laak Orchids, eens te bekijken. Het gaat over de geboorte en het leven van de orchidee voordat die bij ons op de tafel staat.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Nog meer over de orchidee

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag.