AMSTERDAM – Tientallen Amsterdamse schoolkinderen starten het planten van 30.000 bloembollen in het Vondelpark. Woensdag 26 oktober wordt voor de tweede keer een ‘bloembollen plant dag’ georganiseerd door het Tulp Festival en Bulbs4Kids.
Als startschot van het plantseizoen beginnen tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool met het planten van 30.000 bloembollen bij het Vondelmonument in Amsterdam. Groepjes kinderen die elk een vak van het tulpentapijt beplanten, zijn gehuld in de kleuren van de tulpen die straks in al hun pracht bloeien.

Vondelpark

kinderen planten bollen in vonderpark    kinderen planten bollen in vonderpark

Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met de natuur, het is daarmee leuk én gezond. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen.

Initiatief
Bulbs4Kids, het Tulp Festival, en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben met elkaar het initiatief genomen om deze ‘bloembollen plant dag’ te organiseren.

De campagne Bulbs4Kids laat 2.000 scholen in Nederland, Duitsland en Engeland bloembollen ontdekken. Via een Bulbs4Kids bloembollenpakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten. Kijk voor meer informatie op www.bulbs4kids.com.

Tulp Festival heeft als doel om de tulp weer zichtbaar te maken in de stad en heeft de wens voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen die in Amsterdam worden geplant, wat bijdraagt aan een positieve uitstraling van de stad. Kijk voor meer informatie op www.tulpfestival.com.

De Vereniging Vrienden van het Vondelpark zet zich in voor het behoud van de groene oase die Amsterdams populairste park, het Vondelpark, is. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvanhetvondelpark.nl.