KlimaatExpo ’22 – KlimaatExpo ’22 is een tentoonstelling over klimaatverandering, samengesteld door open inschrijving en te zien van 17 september t/m 4 december 2022 in Museum de Fundatie in Zwolle.

KlimaatExpo ’22 is de eerste landelijke tentoonstelling waarbij kunstenaars gevraagd is om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden. Er zijn in totaal 2200 kunstwerken aangemeld door 1150 kunstenaars. Een grote gemêleerde jury van jong en oud: museummedewerkers, galeriehouders, kunstenaars, schrijvers, wetenschappers, mensen uit de zorg, de bouw, kappers, studenten, scholieren en vele anderen, hebben op basis van de ingezonden afbeeldingen, zonder kennis van wie de kunstenaar is, een keuze voor deze tentoonstelling gemaakt. Alleen het werk telde. Totaal zijn 251 kunstwerken geselecteerd.

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle

klimaat expo '22

KlimaatExpo ’22

Met veel kennis en vakmanschap is het thema klimaat verwerkt. Een ding is duidelijk: de uiteenlopende kunstwerken vertegenwoordigen een collectieve roep om een schonere wereld!

Collectieve roep om een schonere wereld

Een van de geselecteerde kunstwerken is, “Lockdown 2 Spring”. Dit kunstwerk is van Phlip van den Dool uit Uithoorn. Het ingezonden werk is een compilatie van de Ipad tekeningen, die hij van eind januari tot halverwege mei 2021 iedere dag gedurende de Lockdown gemaakt heeft in de directe omgeving van Uithoorn. Het kunstwerk is opgebouwd uit 110 tekeningen en in een vierkante matrix weergegeven. De tekeningen tezamen leggen de natuur in de woonplaats van de kunstenaar vast onder de wisselende omstandigheden van het klimaat van 2021.

Naast de expositie in Zwolle, doet Phlip ook op 17 en 18 september mee aan de kunstroute Aalsmeer. Evenals vorig jaar is hij daar met zijn Ipad tekeningen op klein en groot formaat te zien in de rozenkas van de Historische Tuin. Getoond wordt werk uit de serie van “Lockdown 2 Spring”, maar ook recenter werk. Eerder dit jaar exposeerde Phlip in Amsterdam, bij de Kunstroute Zijdelveld en bij Zomerkunst in het Reghthuys in Nieuwkoop.

LEESTIP: lees ook dit artikel over het verduurzamen van onze voedselproductie op GroenVandaag: Innovatie in de tuinbouwsector

Meer kunst

Lees ook de artieken in de rubriek Kunst op GroenVandaag.