Kom in de Kas 2016 – Kom morgen 2 en zondag 3 april naar de 39-ste editie van Kom in de Kas. Het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen hun deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er nu precies in al die kassen gebeurt. Wandel door een zee van bloemen, geniet van tropische planten, ontdek tomaten zo groot als een skippybal.

Trotse tuinders

Misschien loop je er dagelijks langs of heb je iemand weleens horen praten over het werk in de kas… Maar eigenlijk weet je helemaal niet wat er allemaal gebeurt in de kassen en dat is jammer! Daarom heb je tijdens Kom in de Kas de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Deze glastuinders – telers van groenten, bloemen, planten en fruit – delen graag waar zij trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten waar ook jij dagelijks van geniet.

Kom in de kas jubileum

Ontdek, leer, geniet

In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. Klik hier voor deelnemers in de buurt.

Kom in de Kas 2016

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Nadat al eerder open dagen waren georganiseerd werd in 1977 voor het eerst de slogan gebruikt. Het was toen een regionale promotiedag in het Westland. Met een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002 stond event op de achtste plaats van de ranglijst van landelijke evenementen.

Traditie

Halverwege de jaren ’60 werd voor het eerst een soort open dag georganiseerd voor de glastuinbouw. Deze open dagen waren zo’n groot succes dat in 1977 de allereerste editie van Kom in de Kas door heel Nederland werd georganiseerd. Een mooie traditie.

Meer Events en Uitjes

Kijk dan eens in de Rubriek Uitjes op GroenVandaag.