Wereldse wonderen – Bijna 200 kwekers, verspreid over 23 regio’s in Nederland zetten dit weekend de deuren van de kas open. Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de wereldse wonderen van de glastuinbouw.
In 2019 wordt het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw voor de 42e keer georganiseerd. Voor de komende drie jaar heeft de glastuinbouwsector zich gecommitteerd om Kom in de Kas. Hét promotie-evenement van de eigen sector.

wereldse wonderen kom in de kas

De insecten die de kweker helpen zijn heel klein.

Wereldse wonderen!

Kom in de kas

Kom in de Kas 2019 vindt plaats op 6 en 7 april 2019 en heeft als thema “Werelds”: Kom in de Kas vol wereldse wonderen. De Nederlandse glastuinbouw is werelds. Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas. Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem. En in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen zullen te zien zijn tijdens Kom in de Kas, het leukste, lekkerste en leerzaamste uitje voor jong en oud.

Meer informatie over Kom in de Kas en over de locaties is te vinden op: komindekas.nl

wereldse wonderen kom in de kas

Uitleg in een chrysantenkas.

Kennismaken

Kom in de Kas is een heel mooi middel om mensen kennis te laten maken met de sector. Nu er een steeds groter te kort is aan medewerkers, is er tijdens Kom in de Kas ook aandacht voor werken in de glastuinbouwsector. Geïnteresseerden zien tijdens het evenement hoe het er aan toe gaat in de glastuinbouw. In samenwerking met Kasgroeit wordt er in tien regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio.

Kom in de Kas is elk jaar weer een goed bezocht publieksevent.

De glasgroentesector, middels de telersverenigingen die zijn aangesloten bij Dutch Produce Association (DPA), enkele losstaande glasgroentetelers en de sierteeltsector, middels Royal FloraHolland dragen financieel bij. Ook de hoofdsponsors Rabobank en Interpolis hebben hun ondersteuning met een jaar verlengd.

Meer groene uitjes

Kijk ook eens in de rubriek Uitjes op GroenVandaag