Magnifieke bloemkunst – De fraaiste planten en de mooiste snijbloemen die Nederland te bieden heeft, komen dit jaar samen op Kasteel Groeneveld in Baarn voor het stijlvolle event BLOEMKUNST2016! Een tentoonstelling vol groeiende, bloeiende sfeer en schoonheid.

Magnifieke bloemkunst

Kasteel Groeneveld

Alle zalen in het prachtige Kasteel Groeneveld zijn in diverse stijlen ingericht door bloemstylisten van wereldklasse, met het mooiste wat de Nederlandse bloemen- en plantensector te bieden heeft.

groenvandaagWereldtop bloemstylisten

Het event is een cadeautje voor de consument, maar ook een professionele showcase van alles dat deze sector tot de absolute wereldtop laat behoren.

Daarnaast is BLOEMKUNST2016! een aansprekend inspiratiemoment voor kwekers, bloemisten, groenstylisten en liefhebbers van alles wat groeit en bloeit.

Superieur

Chrysanten, gerbera’s, anjers en rozen, waaronder de beroemde Avalanche+® selectie, en bekende namen als Phlox, Calanday®, Calandiva®, Poinsettia en Calibrachoa zullen stralen in het kasteel. Geleverd door topveredelaar -en hoofdsponsor van het evenement- Dümmen Orange, dat als bedrijf al meer dan een eeuw lang voor excellente prestaties zorgt in de internationale sierteelt.

Samen

Voor BLOEMKUNST2016! werkt Dümmen Orange samen met Staatsbosbeheer en bloemistenbranche VBW. Tijdens de tentoonstelling wordt op 8 oktober het NK Bloemsierkunst Junioren gehouden waarop jong talent zich kan presenteren. De regie van de expositie is in handen van Zuidkoop Natural Projects. Deelnemende arrangeurs zijn onder andere top bloemstylisten als Martin Groen, Max van der Sluis en Hanneke Frankema. Iedereen is van harte welkom.

Praktisch

Bloemkunst2016! wordt gehouden van 8 tot en met 16 oktober en is alle dagen geopend van 10 – 17 uur. Kaartverkoop via Kasteel Groeneveld.

Van de site: Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op afstand van de stad te genieten van het goede leven: rust, ruimte, frisse lucht, natuur, cultuur, lekker eten, ontmoetingen en goede gesprekken.

Stillevens

TIP: Bloemen hebben de kunstenaars van oudsher geïnsipreerd. Beroemd zijn de 17de eeuws stillevens. In de belangrijkste musea van ons land, zoals het Rijksmuseum en het Mauritshuis zijn meesterwerken in dit genre te zien.

Meer kunst

Zie ook de rubriek Uitjes op GroenVandaag.