MONSTER – Koppert Cress lanceert Melissa Cress, een mooie, aromatische mix van muntsmaak en, wanneer gekneusd, een subtiele citroengeur die doet denken aan citroen zeste. Gebruik in combinatie met zoete producten zoals schaal- en weekdieren en witte vis, groenten zoals pompoen, zoete aardappel, venkel, citrus & zure appel. Ook geschikt voor Aziatische gerechten en te combineren met zware smaken zoals lamsvlees, kaas of wild. Melissa Cress is bij uitstek geschikt om smaak en aroma toe te voegen aan (bruisend) water of dranken.

 

melissa cress

 

Melissa Cress

Honingbij

Melissa Cress is de jonge zaailing van Melissa officinalis. De botanische naam ‘Melissa’ is, vanwege de overvloedige hoeveelheid nectar in de bloemen, afgeleid van het Latijnse woord voor honingbij. De soort is inheems in Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied tot Centraal-Azië, maar heeft zich verspreid over de rest van de wereld als een uitheemse soort. Deze plant wordt ook citroenbalsem of meer algemeen balsam-munt genoemd. Het is een meerjarige, kruidachtige plant en maakt deel uit van de muntfamilie. De bladeren van de volgroeide plant hebben een milde citroengeur die lijkt op mint.

 

melissa cress

 

Bij de foto’s:
Dish 1 – aardbeien | varkensfilet | salvia | citroen | zout | aardappel | Melissa Cress | artisjok
Dish 2 – rode garnalen | courgette in bloei | zout | paprika | rijstwafel | carnaroli rijst | roquefort | aardappel | Melissa Cress | Bean Blossom

 

Aromatische planten

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

 

GroenVandaag publiceerde eerder over de cressen van Koppert en Cress.