BOLLENSTREEK – Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn, modeontwerpers van Nederlandse bodem, verrichten de opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek 2016 dat het thema Flowers & Fashion heeft meegekregen.

Bloemencorso

De openingshandeling vindt plaats bij aanvang van het feestelijk verlichte corso in Noordwijkerhout.
Met de aanwezigheid van Edwin Oudshoorn bij de officiële opening van de 69-ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek wordt het corsothema Flowers & Fashion extra luister bijgezet, zegt corsovoorzitter Leo van der Zon. “Met het corsothema van 2016 verenigen we twee echt Hollandse kwaliteiten. Nederland kent diverse topcouturiers en wanneer de topcouturier uit de Bollenstreek die Edwin is het topevenement dat het corso is wil openen, past daarbij trots.”

De in Lisse geboren ontwerper Edwin Oudshoorn is een kunstenaar die de taal van de mode spreekt. Een vakman in hart en nieren die zijn liefde voor het leven vertaalt zich in veelzijdige collecties, met een herkenbare signatuur. Met zijn vele romantische ontwerpen vertelt Oudshoorn zijn verhalen.

Sprookjesachtig
Zijn ontwerpen zijn sprookjesachtige drijvende silhouetten met pailletten en Swarovski-kristallen, individueel genaaid op elk betoverend stuk, in combinatie met huidgekleurde tule en met de hand geverfde zijde en wol. Naast diverse modeshows in Nederland en internationaal presenteerde Edwin zijn collecties in verschillende musea, waaronder vier keer in het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum in Den Haag, Amsterdam Stedelijk Museum, Teylers Museum en Musée de la Vie Romantique in Parijs tijdens de Couture Week.

6 gratis kaarten
GroenVandaag geeft 6 kaarten weg voor Keukenhof. Wil je samen met iemand naar het mooiste lentepark van de wereld? Deel ons facebook-bericht en like de GroenVandaag-pagina. Wij selecteren op maandag 18 april 3 winnaars die ieder 2 kaarten krijgen! Keukenhof is tot 16 en met mei geopend. Kijk hier voor de actievoorwaarden.

Soldaat van Oranje
Edwin Oudshoorn ontwerpt ook voor het theater. In 2007 ontwierp hij de kostuums voor de opera Iphigenie en Aulide, uitgevoerd door het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Zijn ontwerpen kunnen eveneens worden gezien in de succesvolle langlopende musical Soldaat van Oranje en in diverse films en televisieseries.

Officiële opening
De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek, ’s werelds beroemdste corso, vindt plaats in Noordwijkerhout. Ter hoogte van de Witte Kerk zal Edwin Oudshoorn rond 21.30 uur de openingshandeling verrichten. Dit is tevens het startsein van het prachtig verlichte corso door Noordwijkerhout. Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen, van 20 tot en met 24 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso-activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 23 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden.

Ronald Kolk
Het Bloemencorso wordt zaterdagochtend om 9.30 in Noordwijk officieel uitgezwaaid door Ronald Kolk, de couturier die een prachtige orchideeënshow heeft ingericht in Keukenhof.
Het corso vertrekt die ochtend voor de rit naar Haarlem van de Koningin Wilheminaboulevard.