DEN HAAG – Moestuinieren Floor Korte behoort tot de bekende moestuiniers van Nederland. Via Eigen Huis & Tuin en vlogs op VT Wonen maakt ze moestuinierend Nederland deelgenoot van het ontstressende genot van werken in de moestuin. Zij heeft ook een boek uitgebracht met haar moestuin-ervaringen: De Moestuin.
Geschikt voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het starten en succesvol onderhouden van een eigen moestuin.

moestuinieren floor korte

 

Moestuinieren met Floor Korte

Floor Korte heeft een missie: mensen motiveren een moestuin te beginnen. Omdat ze zelf ontdekte hoeveel rust en inspiratie een moestuin biedt, startte ze een blog op haar website floorsmoestuin.nl en op pokon.nl. Ook kun je haar kennen van Eigen Huis & Tuin en de blogs op VT Wonen. Nu heeft Floor Korte het boek ‘De Moestuin’ geschreven om iedereen te helpen met het starten van een moestuin.Stressvrije zone

Floor: “Met dit boek wil ik iedereen per maand aan de hand meenemen de moestuin in. Wat valt er allemaal te doen op welk moment? Ook geef ik iedere maand veel tips & tricks, do’s en dont’s en een overzichtelijke zaai- en oogstkalender. Zo kan iedereen een moestuin starten op het balkon, in de achtertuin of in moestuinbakken en even ontsnappen aan het drukke leven. Heerlijk ontstressen. Bovendien verbouw je je eigen groenten, fruit en kruiden waarvan je uiteindelijk kunt eten, zonder dat het allemaal ingewikkeld hoeft te zijn. Zo creëer ik voor jou een fijne stressvrije zone.

 

moestuinieren floor korte

 

De juiste grond

Denk ook aan de juiste grond voor je moestuinbak. Bijvoorbeeld Pokon Mix. Een rijke mix speciaal ontwikkeld voor gebruik in moestuinbakken. Door de compost en de vermiculiet gaat deze mix meerdere jaren mee zodat je niet jaarlijks al je grond in je bak moet vervangen, maar slechts hoeft aan te vullen. Bovendien heeft Pokon Mix voor je Moestuinbak 20L biologische voeding voor 120 dagen en bevat het Pokon Plantversterker.

Foto-credit: Hanke Arkenbout

Meer over moestuinieren, kijk dan ook even naar dit artikel op GroenVandaag Moestuinieren. Hier lees je over de moestuinbijbel van Hans van Eekelen, Zijn boek is een goudmijn voor de beginnende en gevorderde tuinier.