OEGSTGEEST – Hortensia Bloemenboompje. Maak kennis met een nieuwe kamerplant: Magical Flowertree. Het is een hortensia, maar dan op een stam met takken vol bloemen… een bloeiend boompje dus. Magical Flowertree is zo’n 40 centimeter hoog en bloeit maar liefst 150 dagen lang. Door z’n lengte is de plant fraai te combineren met kleinere kamerplanten. De nieuwe stamhortensia heeft bovendien iets betoverends: het daglicht heeft invloed op de bloemkleur. Hoe meer daglicht, hoe sterker het effect.

 

hortensia-bloemenboompje

 

Hortensia bloemenboompje

Magical-hortensia bloeit 150 dagen

Zo zijn de roze of blauwe bloemen in 5 maanden geleidelijk veranderd naar groen met een dieppaarse rand. Eveneens nieuw is de Magical Solo: een kleine hortensia (circa 20 cm hoog) met één bloem van 10 cm doorsnee. Daarnaast bestaat de collectie uit struikvormige kamerhortensia’s van 40 cm hoog. Elke Magical-kamerplant heeft een bloeitijd van 150 dagen en verandert tijdens de bloei van kleur.

 

Voor nog meer Hortensia-info, bijvoorbeeld Hortensia’s in de tuin, terras en balkon, zie dit artikel op GroenVandaag: Balkonieren met hortensia.

Meer foto’s van het Hortensia Bloemenboompje op GroenVandaag Facebook fotoalbum.

 
hortensia-bloemenboompje

 

Verzorgingstips

Zet de Magical-kamerhortensia op een tochtvrije plek met daglicht (geen direct zonlicht) en geef regelmatig water. Hoeveel? Dat hangt van het drinkgedrag van de individuele plant af. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, weet je dat de kamerhortensia voldoende te drinken heeft.

hortensia-bloemenboompje

 

150-dagenchallenge

Om aan te tonen dat de planten lang bloeien kan iedereen in Nederland en België zich opgeven voor de ‘Magical 150-dagenchallenge’. Schrijf je voor 15 april 2019 in via www.magicalcoloursyourhome.com. Ben jij een van de gelukkigen die begin mei 2019 een gratis plant krijgt toegezonden? Laat dan maandelijks via Instagram of Facebook zien hoe jouw Magical hortensia bloeit en maak kans op leuke prijzen.

De hortensia’s van Magical zijn vanaf april verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en webshops vanaf € 7,95. Kijk voor meer informatie op www.magicalcoloursyourhome.com

 

Fotocredit: MagicalColoursYourHome.com