ROERMOND – Wie in de zomermaanden Roermond via de hoofdentree binnenrijdt, kan niet om het vrolijke welkom heen. Op de randen van de Roerkademuur en de Maria Theresiabrug, beter bekend als de Stenenbrug, staan om de tien meter grote bloembakken en lantaarnpalen zijn voorzien van hanging baskets met rijkbloeiende surfinia’s en geraniums.

De kleur en fleur is verzorgd door Oase Lease uit Leersum in opdracht van de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Roermond waar 550 lokale ondernemers deel van uit maken. In 2018 breidt de groenspecialist het assortiment verder uit.

Bloemetjes in Roermond

 Zomerbloei zorgt voor positief imago

 

Bestedingsniveau
Horecaondernemer en bestuurslid Wim Cox van BIZ Roermond: “Ons stadscentrum staat al jaren in de top 3 van de competitie Retailstad van het Jaar. Het motto van Roermond is schoon, veilig en gezellig.” Jaarlijks ontvangt de stad 10 miljoen bezoekers waarvan de helft uit Duitsland. Cox: “In het centrum is nauwelijks sprake van openbaar groen dus hebben we van mei tot oktober de hele binnenring van de singel voorzien van ruim 300 hanging baskets, 25 bloemzuilen, 9 boombakken en 60 boombakken van cortenstaal met taxus. De uitbundige zomerbloei draagt onmiskenbaar bij aan het warme-deken-gevoel dat bewoners en bezoekers hier in Roermond hebben. Elk jaar weer ontvangen wij volop positieve reacties van toeristen, bewoners en ondernemers. De opvallende bloemdecoratie komt de verblijfsduur en het bestedingsniveau van gasten ten goede.”

Zomerbloei zorgt voor positief imago

 Zomerbloei zorgt voor positief imago

Ontzorging
BIZ Roermond maakt al 7 jaar gebruik van het Oase Lease All-in concept. Zowel de gemeente als het ondernemerscollectief heeft er geen omkijken naar. Oase Lease zorgt voor plaatsing, onderhoud en watergeven van de bloeiende piramides en hanging baskets. Na de bloei haalt het bedrijf alles weer weg. Cox: “Het assortiment is ruim en wij zijn zeer tevreden over de service en de prijs-kwaliteitverhouding.” In 2017 is voor het eerst in het BIZ Roermond Retailpark het Concept Green Citydressing van Oase Lease toegepast met 20 piramides en 7 hanging baskets. Cox: “Ook daar werkt het uitstekend. Positieve reacties en minder vandalisme.”

Biodiversiteit
In 2018 wordt het succesvolle standaard assortiment geranium en surfinia uitgebreid met zomerbloeiers die relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Arnoud Oortwijn, salesdirecteur Oase Lease: “Door het toevoegen van bij- en vlindervriendelijke planten dragen onze concepten bij aan meer biodiversiteit in het stedelijk gebied.”