AMSTERDAM – Quinty Trustfull heeft haar eigen tulp. Op Nationale Tulpendag, zaterdag 19 januari, doopte de tv-presentatrice midden op de Dam in Amsterdam een roze tulp die nu haar naam draagt. De bijzondere dubbelbloemige tulp heeft een oudroze kleur en is zeer geschikt als snijbloem. Quinty: “Ik ben bijzonder vereerd dat er een tulp naar mij vernoemd is. Van kinds af aan ben ik al gek op tulpen en deze nieuwe roze tulp is een beauty. Ik ben er zo trots op!”

Quinty Trustfull

Eigen tulp

De bloem is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers (TPN). Arjan Smit, TPN-voorzitter: “Dit jaar willen wij aan het begin van een nieuw tulpenseizoen Quinty Trustfull eren. Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling. Deze eigenschappen komen precies overeen met de nieuwe tulp en het thema van Tulpendag 2019: Flowerpower. Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker.”

quinty trustfull

Dubbelbloemige tulp

Tulipa ‘Quinty Trustfull’ is veredeld door Hybris uit Lisse. De dubbelbloemige tulp is uniek en bijzonder door de oudroze kleur. De kleur is al te zien wanneer de bloem nog in knop is. De bloemblaadjes van Tulipa ‘Quinty Trustfull’ ontvouwen zich tijdens de bloei net als bij pioenen. De bloem groeit nauwelijks door in de vaas en blijft mooi gelijkmatig. Bij het veredelingsproces, dat 23 jaar in beslag nam, is gebleken dat de tulp goed groeit en zeer goed bestand is tegen ziekten en plagen. Dat vertaalt zich in een duurzame teeltwijze.

Zie voor meer foto’s GroenVandaag Facebook Fotoalbum

De nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. Vanaf volgend jaar zullen de eerste Quinty Trustfull-tulpen verkrijgbaar zijn.

Op foto boven: Quinty doopt haar eigen roze, dubbelbloemige tulp.
Op foto onder: Quinty met Arjan Smit, voorzitter van de Nederlandse Tulpenkwekers (TPN).

Fotocredit: TPN/VidiPhoto