Sneeuwklokjes kijken – Sneeuwklokjes, je ziet ze nu overal. Dat betekent op naar de lente, met dit kleine fragiele plantje, wat haar kopje zo stijlvol laat hangen. Ga er eens op je knieën bij zitten, til haar hoofdje eens op en kijk haar in het hart. Wat een schoonheid. Niet voor niets dat we allemaal gek zijn op het sneeuwklokje. Daarom heb je ook zoveel verzamelaars. Want sneeuwklokjes vind je niet alleen in parken en bossen, ook in onze tuinen.

Sneeuwklokjes kijken

 

Galanthus nivalis

groenvandaag sneeuwvlokjes

De tuin van Annie Fallinger

Bijvoorbeeld in de tuin van Annie Fallinger. Daar zijn honderden soorten te zien. Elk seizoen stelt Annie haar tuin open voor publiek. Jaar in, jaar uit. Inmiddels ontvangt ze uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland gasten die zich komen vergapen aan al die bijzondere soorten. “Het zijn er wel 600”, zegt Annie.

Annie Fallinger: “Ik zou niet kunnen zeggen welke soort ik het mooiste vind. Dat is ondoenlijk. Als ik er 6 zou mogen uitkiezen, dan deze: galanthus grime dragon, galanthus grime mile, galanthus south hayes, galanthus simply glowing, galanthus golden fleece en galanthus mother goose.” 

 

De tuin is gelegen aan de Rijksstraatweg 100, 3316 EH, Dordrecht.

Klokjes-winkeltje

Annie heeft geen website en geen facebook. Je moet echt naar haar tuin om van alle klokjes te genieten. Bovendien kun je in haar winkeltje van alles kopen wat met galanthus te maken heeft. Een hele dikke aanrader dus.

 

Galanthofielen

En als je dan weer thuis bent, en je hebt nog geen genoeg van sneeuwklokjes kijken, en zo zal het zijn, geniet dan van het geweldige sneeuwklokjesboek van Hanneke van Dijk en Gert-Jan van der Kolk.  Sneeuwklokjes, over bloemen, galanthofielen en andere zaken. Zij belichten alle aspecten van het bolletje. Botanisch, cultureel, historisch en natuurlijk het gebruik in de tuin, al dan niet in combinatie met andere planten. De teelt- en verzorgingsgegevens zijn globaal en algemeen. In totaal worden hierna ruim 150 soorten en cultivars vermeld.

Meer informatie over deze fijnzinnige winterbloeier vind je ook op de site.
Bloembollen , Daar bloei ja van op!

 

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Groots sneeuwklokjesfeest in Wolfheze

 

 

Nog meer over sneeuwklokjes

Lees ook deze berichten op GroenVandaag.

Neem even de tijd om sneeuwklokjes te planten

Scheuren met sneeuwklokjes