In uw tuin kunnen verschillende soorten ongedierte voorkomen. Deze kunnen variëren van insecten die uw bloemen en planten aantasten tot knaagdieren die een tunnelsysteem onder de grond graven. Sommige dieren zijn redelijk onschuldig en zullen vrijwel geen overlast veroorzaken. Andere kunnen echter uitgroeien tot een ware plaag die de groei van bloemen en planten in uw tuin ernstig kunnen belemmeren.

Ongedierte

ingezonden mededeling

door De Bestrijdingsbrigade

Er zijn drie veelvoorkomende soorten ongedierte die u in uw tuin kunt tegenkomen. De specialisten van DeBestrijdingsBrigade.nl geven advies hoe u deze het beste kunt bestrijden.

Bladluis
Een ongediertesoort die u zeker niet in uw tuin wilt signaleren is de bladluis. Deze luizensoort kan grote schade aan planten in de tuin aanrichten. De bladluis voedt zich namelijk met bladeren. Wanneer bladluizen in een vroeg stadium ontdekt worden is de bestrijding nog redelijk simpel. Zij kunnen vaak met lauw water van de planten afgespoeld worden. Lieveheersbeestjes zijn natuurlijk vijanden die bladluizen opeten.

Mollen
In menig tuinen komen ook mollen voor. De aanwezigheid van de knaagdieren in de tuin is te herkennen aan de molshopen. De dieren graven meterslange tunnels in de grond waardoor zij veel schade kunnen aanrichten. Doordat mollen zich zelden bovengronds laten zien is de bestrijding vrij moeilijk. U kan hiervoor het beste de professionele hulp van inroepen. Deze zal de mollen uit hun tunnels roken en de beesten vangen.

Mieren
Mieren behoren tot de meest succesvolle dierensoorten ter wereld. In vrijwel iedere tuin zullen deze insecten dan ook wel voorkomen. Een mierenplaag zal meestal zichtbaar worden in het voorjaar of de zomer. Mieren zijn eigenlijk niet schadelijk voor een tuin maar kunnen ervoor zorgen dat bladluizen vaker voorkomen die wel schade aan uw tuin kunnen aanrichten. Bestrijding is het meest succesvol wanneer u het mierennest kunt lokaliseren en hier spray of poeder gebruikt.

Kijk voor meer informatie op: debestrijdingsbrigade.nl