HONSELERSDIJK – De naam Hebe komt van de Griekse godin van de jeugd. Net zoals deze godin brengt de Hebe nieuwe energie in de tuin. Vlinders en bijen zijn gek op de plant, vanwege haar vele kleine bloemetjes. Ze blijven lang bloeien, zeker tot aan de eerste vorst.

Zo kan men volop genieten van de heerlijke zomerdagen. Een kleurrijke opsteker voor op het terras in een prachtige pot of als sierstuk in de tuin in de border. Klassiek of elegant, romantisch of modern. In haar vele soorten, maten en kleuren is het een magnifieke plant om de tuin mee op te frissen.

Hebe

Addenda Petita pink

Addenda Petita white

 

 

Verzorging
De plant vraagt weinig verzorging. Ze houdt van een plek in direct zonlicht of halfschaduw. Hoe warmer het is, des te meer water zij nodig heeft.
Geef gerust 2 à 3 maal per week water als het warm is, geef haar af en toe wat voeding en haal de uitgebloeide bloemetjes weg zodat zij alle energie in haar nieuwe bloemen kan steken.
Bron: Hebe Addenda®

 

Addenda Petita blue

 

 

 

Vlinders en bijen
Hebe bloeit in trossen witte, paarse of roze bloemen. Bloemen met lange meeldraden die de bloem een dromerige ‘look’ geven. Vlinders en bijen zijn er dol op.
In de tuin is het een fantastische plant. De groenblijvende struikjes worden steeds populairder, omdat ze veel beter tegen de kou en lichte vorst kunnen dan vroeger.
Is de winter echt koud dan bescherm je ze door ze in te pakken in bijvoorbeeld fleece of bubbelplastic. Vooral als ze in bakken staan.

Foto-credits: Hebe Addenda®