OEGSTGEEST – Tuinorchideeën. Het seizoen van de bijzondere tuinorchideeën van Garden Orchid heeft de afgelopen weken een goede start gehad. Met name door het lekkere weer van vorige week willen we weer aan de slag in de tuin. Vele tuinliefhebbers halen hun hart al op bij het idee van kleurrijke tuinorchideeën in border en bak.

Dit seizoen is de Garden Orchid family uitgebreid met Calanthe. Door haar vele kleuren, fijne cocos-achtige geur, de lange bloeitijd én het feit dat deze plant groen blijft in de winter, is dit een verrijking van de tuin.

 

Tuinorchideeën

 

Tuinorchideeën

Calanthe

Waar Garden Orchid, van orchidee-specialist Anthura, jaren geleden van start ging met Cypripedium, is de familie inmiddels uitgebreid tot vijf verschillende soorten. De consument kan inmiddels kiezen uit Pleione, Bletilla, Epipactis, Cypripedium én Calanthe.
Calanthe is een veelbelovende nieuwkomer in het Garden Orchid assortiment. De noviteit is in verschillende kleuren verkrijgbaar en bloeit minimaal 6-8 weken achter elkaar. Ook Cypripedium, het ras waar het allemaal mee begon, speelt nog steeds een belangrijke rol.

 

Vorig jaar zijn er in Zwitserland, met de hulp van Anthura en de Swiss Orchid Foundation, ruim 3000 Cypripediums terug geplant in de natuur. Met als doel de planten te herintroduceren in het Zwitserse landschap nadat deze met uitsterven werd bedreigd.

 
Tuinorchideeën

 

Garden Orchid

De soorten uit de Garden Orchid collectie hebben zich afgelopen jaren bewezen als prachtige planten die blijven verrassen. Als Garden Orchid in de tuin geplant is, komt de orchidee elk jaar nog groter en mooier terug. Voordeel van Garden Orchid is dan ook de eigenschap dat de planten winterhard zijn. De orchideeën kunnen temperaturen van -10°C tot wel -20°C (afhankelijk van ras) aan en zijn dus goed geschikt voor het Noord-Europese klimaat.

 

Tuinorchideeën

 

Verpakking

Omdat Garden Orchid vaak verkocht wordt als de plant nog niet in bloei is, ontwikkelde Anthura een kleurrijke verpakkingslijn met tekeningen en foto’s van de bloeiende planten. Zo ziet de consument wat hij/zij kan verwachten.
Elk ras heeft zijn eigen herkenbare verpakking en er zijn flyers met informatie over de verzorging en toepassing van het product.

 Meer informatie en inspiratie zie: https://gardenorchid.com/