Veelzijdige Begonia – Met de veelzijdige begonia zit je goed als je houdt van fleurige bloemen of juist geniet van stoer blad met mooie bladtekening en intense kleuren. Er zijn namelijk bloeiende Begonia’s en Bladbegonia’s.

Veelzijdige Begonia

Bloeiend en Bladbegonia

De bloeiende Begonia heeft bloemetjes in het rood, roze, oranje, wit en geel of meerdere kleuren per plant, terwijl de Bladbegonia alleen fluweelachtig blad showt. Maar wat voor blad! Met bladtekeningen in het zilver, roze, bordeauxrood of verschillende tinten groen. En als het licht anders valt…dan zie je weer een nieuwe kant van de harige blaadjes.

bladbegonia

bladbegonia

bloeiende begonia

bloeiende begonia

Kosmopoliet

Voordat de Begonia werd ontdekt als ideale woonplant, vond je de plant in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Ook nu is er nog een buitenvariant voor je terras. In 1690 noemde Charles Plumier, een Franse botanicus en monnik, de plant naar zijn beschermheer Michel Bégon, een Franse botanicus en diplomaat.

Zie voor meer informatie op www.mooiwatplantendoen.nl

Robs Grote Tuinverbouwing

Vanmiddag in Robs Grote Tuinverbouwing meer over de begonia. En dan met name de bladbegonia en hoe je die in de tuin kan gebruiken. Of lees de column van Tuinman Ivo op Plantplezier.

Tuinman Ivo

Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur, SBS6.

Ga naar Plantplezier voor de volledige lijst van planten die in de uitzending van 15 april zijn gebruikt.

Kijk ook deze aflevering, waarin onder andere Malus Red Sentinel.

Meer over de Grote Tuinverbouwing

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: Robs Grote Tuinverbouwing