TuinIdee 2016 – Van 25 tot en met 28 februari vindt TuinIdee 2016 plaats in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Vlak voordat de lente losbarst, ontdek je de trends, noviteiten en ontwikkelingen op tuingebied. Met ruim veertig voorbeeldtuinen, 250 exposanten, presentaties, demonstraties en exposities is TuinIdee 2016 dè bestemming voor zowel mensen zonder groene vingers als doorgewinterde tuinliefhebbers. De 23-ste editie van het grootste tuinevent van Nederland kent twee uitbreidingen: Culinair en Exclusief.

Tuinidee 2016

Culinair en Exclusief

TuinIdee 2016   TuinIdee 2016

Inspiratie en trends

Studio LANDLAB ontwerpt de inspiratietuinen op TuinIdee 2016. De tuinen worden daarbij onder meer gezien als een verzameling van bijzondere planten of objecten met een persoonlijk verhaal. Elke tuin is voorzien van een ontwerp, productlijst en prijsindicatie (van exclusief tot budgetvriendelijk). Zo kun je er direct mee aan de slag in eigen tuin. Daarnaast presenteren zo’n 30 tophoveniers indrukwekkende showtuinen en toont Tuinbranche Nederland de trendtuinen van 2016. Alle inspiratietuinen zijn extra groen met volop tuinbloeiers, planten, heesters en bomen.

Nieuw: TuinIdee Culinair

Altijd al willen weten hoe eetbare bloemen smaken? Laat je verrassen op Culinair: van zaaien, oogsten, bereiden tot tafelen. Je vindt er smaakvolle sier- en moestuinen, buitenkeukens en gedekte tuintafels om direct aan te schuiven… Elke dag zijn er demonstraties en proeverijen van biologische streekproducten.

Nieuw: TuinIdee Exclusief

Eveneens nieuw is Exclusief voor liefhebbers van design en extra luxe in de tuin. Je vindt er ideeën, producten en diensten die uitblinken in design, kwaliteit en uitvoering met extra aandacht voor maatwerk. Van bijzondere en grote planten tot luxe serres en van zwembaden tot kunst.

Nieuw: Kamer van verwondering

Laat je verrassen in de ‘Kamer van verwondering’. Deze expositie toont een unieke collectie van tuinproducten en zeldzame tuinplanten.

Rob_Verlinden_tuinidee   TuinIdee_tuin

Tuintheater

Iedere dag is er in het Tuintheater een gevarieerd programma met demo’s over allerhande tuinzaken als snoeien en verzorging. Wil je praktische adviezen van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers? Breng dan zeker een bezoekje aan het TuinLab waar je ook een gratis tuinschets kun laten maken.

Praktische informatie
-TuinIdee 2016 is van donderdag 25 februari tot en met zondag 28 februari geopend van 10.00-18.00 uur, op vrijdag 26 februari zelfs tot 21.00 uur.
-Entreeprijs € 12,00 in de voorverkoop via www.tuinidee.nl of € 16,50 aan de kassa, kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
-Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

TuinIdee komt terug in 2024

Na de coronajaren is TuinIdee in 2024 weer terug in de  Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De grootste tuinbeurs van Nederland zal nu gaan plaatsvinden van donderdag 22 februari tot en met zondag 25 februari in 2024.

Meer groene uitjes en events

Kijk ook in de rubriek Uitjes op GroenVandaag.