ALKMAAR – De Wintertuin. Duurzaam tuinieren betekent niet alleen werken met natuurlijke materialen, maar er ook voor zorgen dat je bomen en planten lang meegaan. Helemaal als er, zoals wordt verwacht, een strenge winter aankomt. Met de natuurlijke Nature beschermproducten zorg je ervoor dat bomen veilig en warm de winter doorkomen.
 
Meer dan het beschermen van sommige planten tegen de kou hoef je eigenlijk niet te doen in de wintertuin. De natuur maakt de tuin vanuit zichzelf winterklaar.

 

kokos, jute stro, wintertuin

Wintertuin

Kokos, jute en stro

 

Beschermingsmat van rijststro

Rijststro biedt goede isolatie tegen lage temperaturen en laat de plant tegelijkertijd goed ademen. De beschermingsmat is gemaakt van natuurlijke materialen en eenvoudig om een stam te binden. De mat van rijsstro heeft een afmeting van 100x150cm en is 1 tot 1,5 cm dik.

 

kokos, jute stro, wintertuin

 

Beschermingsschijf van kokos

Deze multifunctionele schijven bieden bescherming en zorgen voor een optimale groei van de planten tijdens de koudere maanden. Ze beschermen de planten tegen lagere temperaturen, sneeuw en vorst. Daarnaast voorkomen ze de groei van onkruid en zorgen ze voor een gelijkmatige bewatering door het vocht op te nemen en door te geven aan de grond. De beschermingsschijf van kokos zijn in drie formaten verkrijgbaar. (zie intro-foto).

 

 

Lees ook eens dit bericht op GroenVandaag: Tuingeheimen: winterbeurt is echt achterhaald!

 

 

Jute afdekhoes

Deze jute afdekhoes van natuurlijke materialen is als een fijne winterjas voor grote planten en boompjes. Als materiaal beschermt jute tegen lage temperaturen en tegen ongedierte. De afdekhoezen zijn verkrijgbaar in 75×100 cm en 125×150 cm. Jute afdekhoezen zijn in medium (doorsnede 75 cm) en groot (doorsnede 125 cm).

Nature tuinproducten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op Nature Gardening.