OEGSTGEEST – De veredelaars Royal van Zanten en Deliflor brachten deze week 3 nieuwe chrysanten op de markt. Een prachtige aanvulling op het toch al zo rijke assortiment en een proeve van bekwaamheid van deze internationaal vermaarde Nederlandse sierteeltbedrijven.

De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). Oorspronkelijk kon je dan ook alleen in goudgeel van de chrysant genieten. Maar inmiddels is er een baaierd van kleuren, van helder wit tot warm diep paars. Met de stijlvolle chrysant haal je kleur in huis en… geluk. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid.

 

Chrysanten

 

3 nieuwe chrysanten

 

Troschrysant Aristotle

Deliflor verrast met Aristotle. Deze prachtige witte troschrysant heeft een helder groen hart en sprekende ronde bloemlinten. De houdbaarheid is uitstekend en Aristotle heeft een sterke groeikracht. Alle kenmerken die je van zo’n klassieke beauty mag verwachten.
 De filosoof Aristoteles was een icoon in zijn tijd. Deze nieuwe chrysant heeft alles in huis om een icoon van deze tijd te worden, aldus de veredelaar.

3 nieuwe chrysanten

 

 

Santini Fireball

Ook van Deliflor is de fraaie Santini Fireball. De nieuwe aanwinst doet zijn naam eer aan. Een feloranje bolletje dat niet te missen is. Met zijn mooie donkere blad en fraaie contrast is dit met recht een spectaculaire nieuwkomer. Met het oog op de herfst is oranje altijd een welkome aanvulling op het assortiment. Dit bolletje geeft het najaar vuurwerk.

 

3 nieuwe chrysanten

 

Troschrysant Haydar Pink

Veredelaar Royal van Zanten introduceert troschrysant Haydar Pink. Een zoete, babyroze variëteit met dezelfde sterke genen als haar familieleden Haydar en Haydar Yellow.
Haydar Pink is onderscheidend door de in het oog springende combinatie van de lieflijke, roze bloem en het contrasterende, fris groene hart.
Net als de rest van de familie is Haydar Pink een robuuste bloem met een zeer goede houdbaarheid en vaasleven. 
Sterker nog, na het snijden wordt haar kleur nog iets intenser. Een prachtige aanvulling in een boeket. Haydar Pink brengt volume en laat zich makkelijk combineren met andere bloemen.
Ook mono komt Haydar Pink goed tot haar recht door haar sprankelende, stralende kleurencombinatie.

 

Kijk voor nog meer chrysanten-nieuws ook eens naar Chrysant PIP of op de site van Mooiwatbloemendoen.nl.

Meer foto’s van deze nieuwkomers, zie GroenVandaag Facebook of GroenVandaag Instagram.