Hortensiaweek 2018 – Het is hortensiaweek! Bloeiend de zomer in! Daar leent geen plant zich beter voor dan de hortensia. Om de consument deze boodschap mee te geven zal van 28 mei t/m 3 juni 2018 voor de derde keer de Internationale Hortensiaweek georganiseerd worden. Doel van de Hortensiaweek is om de veelzijdigheid van met name de tuinhortensia onder de aandacht te brengen en het publiek zin te laten krijgen om hortensia’s te gaan kopen.

Hortensiaweek 2018

hortensiaweek

Kleurrijke eyecatchers

De hortensiaweek, met als thema ‘Bloeiend de zomer in’, richt zich met name op de Nederlandse en Duitse consument en zal geheel in het teken staan van de kleurrijke eyecatchers voor in de tuin en in huis. Voorafgaand aan deze week werd ondersteunend promotiemateriaal voor de winkelvloer aangeboden aan tuincentra.

GroenRijk

Veel tuincentra hebben leuke en ludieke acties in deze week georganiseerd en mooie presentaties gemaakt. Zo laat GroenRijk tijdens deze week hun groenspecialist de hortensia extra aanprijzen in Rob’s Grote Tuinverbouwing. Alle klanten die deze week een hortensia uit de GroenRijk-folder kopen ontvangen een e-mail met verzorgingstips en aanverwante artikelen.

hortensiaweek

Media

Gedurende deze week worden de diverse soorten hortensia’s in de Nederlandse en Duitse consumentenmedia uitgelicht. Via bloggers, social media en instore communicatie komt de boodschap ‘Bloeiend de zomer in met hortensia’ op zoveel mogelijk plekken terug. Onder andere het tv programma Eigen Huis & Tuin en Koffietijd zetten de hortensia’s extra in het zonnetje.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 6 hortensia-tips om optimaal te genieten van hortensia

De Internationale Hortensiaweek is een initiatief van Forever&Ever, Magical Four Seasons en wordt georganiseerd in samenwerking met Hydrangeaworld.com.

6 hortensia-tips

Verzorgingstips hydrangea

Op het plantenlabel staan diverse symbolen waaronder een zwart (schaduw), zwartwit (halfschaduw) of wit zonnetje (volle zon). Zo weet je precies welke hortensia geschikt is voor jouw tuin. Alle hortensia’s houden wel van een stevig slokje water. Gebruik bij het aanplanten speciale hortensiagrond en geef tijdens de zomermaanden voeding. Zo heb je een sterke plant die extra lang en uitbundig blijft bloeien.