Drijvende zonnepanelen – Het begrip duurzame energie is belangrijker dan ooit. Steeds meer bedrijven richten zich op een betere toekomst en voelen zich onderdeel hiervan. De innovaties rondom dit begrip blijven dan ook flink aanwezig. Zo kunnen we vandaag de dag niet meer om zonnepanelen heen en gaat ook daarin de innovatie steeds verder. De nieuwste innovatie is namelijk drijvende zonnepanelen, wat zelfs nóg beter is dan de normale versie. Waarom zonne-energie de toekomst heeft? Wij leggen het je graag uit!

Drijvende zonnepanelen

zonne-energie

Drijvende zonnepanelen

1- Symbiose met water

Daken werden volgebouwd met zonnepanelen, maar inmiddels is deze innovatie niet meer zo nieuw. Drijvende zonnepanelen is nu helemaal waar de meest groene energie mee wordt opgewekt. Middels modulaire bootjes drijven deze zonnepanelen op het water en juist dit natuurlijke element biedt veel voordelen. Zo is de samenwerking tussen het water en de panelen een hele gunstige. De drijvende zonnepanelen zorgen ervoor dat het water niet te erg verdampt en voorkomen ook watervervuiling. Daarnaast geeft het water genoeg verkoeling aan de zonnepanelen, waardoor deze niet overhit raken.

2- Minder landschap in gebruik

Waar het onderwerp ‘zonnepanelen’ nogal een maatschappelijk verschil teweeg heeft gebracht, lijken zonnepanelen die drijven alleen maar voordelen te bieden. Zo neemt het veel minder landschap in gebruik, doordat alles op het water is gevestigd. Hierdoor hoeven weilanden en plekken van natuur of waar nieuwe huizen op gebouwd kunnen worden geen ruimte te bieden aan duurzame energie. De verwachting is dat dit daardoor een minder kwetsbaar onderwerp wordt voor velen. En denkend aan de grote hoeveelheid zee dat ter beschikking nog is, biedt dit voordelen om op door te bouwen.

3- Hogere energieopbrengst

De titel van dit stukje staat gelijk aan kostenbesparing. Waar er meer energie gewekt wordt voor dezelfde uitgaven, wordt winst behaald. Het is bewezen dat drijvende zonnepanelen minder energie nodig hebben om hetzelfde op te leveren en dat is een onderwerp waar veel mensen wel oren naar hebben.

Fotocredits:
-introfoto, Profloating-brandshoot-20220614-Echteld-20220614_599
-foto 2, CHUTTERSNAP, op Unsplash