Duurzaam levenHet is nodig om duurzamer te leven. De aarde warmt op en dit is de schuld van de mens. Wij zijn ook degenen die dit probleem moeten oplossen. Als wij hier niet snel mee beginnen, dan is het binnen de kortste keren al te laat en krijgen zowel mens als dier het erg zwaar te verduren. Misschien zul je er zelf nog niet al te veel last van hebben, maar jouw kinderen (achter)kleinkinderen wel. Voor hen zal het erg moeilijk worden om een goed leven te leiden, omdat veel plekken op de wereld niet meer bewoonbaar zullen zijn en er een voedseltekort zal zijn. Dit moeten wij natuurlijk voorkomen. En dat kan door duurzaam te leven.

Kijk voor Meer informatie op sustainablefamily.nl.

Duurzaam leven

De aarde duurzamer maken

De mensheid blijft groeien. Mensen blijven maar kinderen krijgen en mensen worden ouder. Hierdoor blijft de bevolking aardig doorgroeien. Dit is echter zwaar voor de aarde. Mensen laten veel schadelijke stoffen de lucht in komen, trekken de bodem leeg en verwoesten leefgebieden van dieren om zelf te kunnen wonen of eten te verbouwen. Op een gegeven moment wordt dat voor de aarde te veel en kan deze het niet meer aan. Die tijd begint nu aan te breken. De aarde laat ons met veranderende klimaten en extreme weersomstandigheden weten dat zij het zwaar heeft.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Spaargeld? Deze duurzame investeringen renderen snel!

klimaatverandering

Extreme weersomstandigheden en veranderende klimaten

Je hoort steeds meer mensen praten over het klimaat en de aarde die in gevaar is. Duurzaam leven wordt hierdoor steeds belangrijker en steeds meer mensen houden zich hiermee bezig. Het feit dat mensen er steeds meer over spreken, komt doordat de verandering van het klimaat meer en meer te merken is. Er komen steeds meer gebieden bij die extreme weersomstandigheden ervaren. Ernstige droogte of juist veel overstromingen bijvoorbeeld. Dit maakt het lastiger voor mensen en dieren om er een normaal leven te leiden. Om te voorkomen dat er in meer gebieden ernstige klimaten gaan heersen, moeten wij met zijn allen duurzamer gaan leven. Tips nodig? Lees dan ook dit artikel op GroenVandaag: De duurzame scheurkalender.

duurzaam leven

Redenen waarom mensen nu vaak niks doen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen het onnodig vinden om duurzaam te gaan leven. Allereerst kan een reden zijn dat zij er niet in geloven, ook al zijn er zo veel wetenschappers die door middel van onderzoek hebben bewezen dat klimaatverandering gevaarlijk is voor de mensheid en natuur. Een andere reden is bijvoorbeeld dat mensen denken dat het geen zin heeft als zij iets doen, omdat er nog miljarden andere mensen zijn die niks doen aan duurzaam leven. Daarnaast zijn er ook nog mensen die vinden dat overheden en bedrijven er iets aan moeten doen en doen daarom zelf niks.
Echter moet er altijd iemand zijn die er begint, om anderen over te halen ook iets te doen. Als iedereen denkt dat het geen zin heeft en niets doet, dan verandert er nooit iets.

Via de webshop kun je duurzame producten kopen om wél iets te veranderen.

En… bewust en duurzaam leven is ook een kwestie van goed onderwijs.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Duurzame verpakkingen worden steeds belangrijker

Fotocredits:
-introfoto, Onehundredsevntyfive, op Pixabay.
-foto 2, Andreas1600578, op Pixabay.
-foto 3, Anncapicture, op Pixabay