HONSELERSDIJK – 5 geurende tuinplanten. Feest! Vijf lentebloeiers die niet alleen prachtig zijn om te zien maar ook een zinnelijke beleving bieden dankzij de heerlijke aroma’s die ze verspreiden.

Je loopt door je tuin of zit op je terras en dan omhult een briesje je opeens met een heerlijke geur. Puur natuur, afkomstig van brem, sering, wisselbloem, tuinroos en Mexicaanse oranjebloesem.

 

5 geurende tuinplanten

 

5 geurende tuinplanten

Aromatherapie

Dat zijn de tuinplanten van mei, die naast prachtige bloemen ook outdoor aromatherapie bieden. En ze vormen bovendien een heerlijk buffet dat hommels, bijen en vlinders aantrekt, zodat de geurige blikvangers ook op die manier leven in de brouwerij brengen én bijdragen aan een gezonde biotoop in hun omgeving.

 

Brem

Brem komt vooral voor in geel, oranje, rood en wit, zowel in struikvorm als op stam. De geur is lichtzoet en doet een beetje denken aan honing.

Sering

Sering is verkrijgbaar van XL tot XS in wit, lila, roze en paars. Sering ruikt schoon en fris.

Wisselbloem

Wisselbloem verandert tijdens de bloei vaak van kleur. De bloemen zijn een soort toverballen in roze, geel, geel, oranje, lila en wit, de geur is kruidig en warm.

Roos

Roos heb je als struik, bodembedekker, klimmer, lei- of op stam in bijna alle kleuren. Wie op zachte, zoete rozengeur uit is, checkt even de cultivar: niet elke roos geurt.

Mexicaanse oranjebloesem

Mexicaanse oranjebloesem is een struik met felgroen blad en witte bloemen die er als sterren tegen afsteken. Het blad ruikt citrusachtig, de bloemen hebben een zoete jasmijnachtige geur.

 

5 geurende tuinplanten  

 

Tip

De heerlijke geuren van deze blikvangers komen het best vrij door een beetje warmte, gun ze dus een plekje in de zon. Omdat de geuren subtiel zijn, helpt het om ze wat hoger te zetten. In potten en op bijzettafeltjes en rekken op je terras krijg je er meer van mee dan wanneer ze laag in de volle grond staan.

 

Bloemenbureau Holland

De ‘Tuinplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een of meerdere planten die het opvallend goed doen bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend zijn, maar wel potentie hebben om het goed te doen in de tuin, op het terras of op het balkon.

 
Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl 

Kijk hier voor de woonplanten van de maand mei.